Bandele de infractori din Berlin recrutează refugiaţi „tineri şi puternici“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia din Berlin efectuează frecvent razii în zonele în care operează clanurile arabe Foto: Captură N24
Poliţia din Berlin efectuează frecvent razii în zonele în care operează clanurile arabe Foto: Captură N24

Bandele de infractori din Germania profită de afluxul de refugiaţi din ţară pentru a recruta noi membri. Însă aceştia trebuie să corespundă anumitor criterii, scrie cotidianul german „Die Welt“. Mai precis, trebuie să fie tineri şi să aibă o constituţie fizică robustă.

Clanurile de răufăcători din Berlin au început deja să racoleze bărbaţi „tineri şi puternici“, care să poată participa la „treburile murdare“, printre care spargeri, trafic de droguri şi agresiuni.

Refugiaţii sunt uşor de convins de către membrii bandelor de infractori, care vin la centrele în care sunt primiţi solicitanţii de azil la bordul unor maşini de lux, atrăgându-i rapid de partea lor pe cei care au fugit din ţările lor natale devastate de război.

„Refugiaţii vin aici şi nu au niciun ban. Li se arată cum pot câştiga rapid fără să aibă vreo calificare“, a explicat pentru „Die Welt“ Sjors Kamstra, procurorul Berlinului.

În plus, mulţi dintre refugiaţi nu ştiu germană, iar când li se vorbeşte în limba lor maternă devin receptivi. 

Grupurile de infractori caută în special solicitanţi de azil a căror identitate nu este cunoscută autorităţilor locale.

Bandele de răufăcători conduse de comunitatea arabă controlează aproape în totalitate activităţile de crimă organizată din capitala Germaniei. Şefii acestor grupări, originari din Liban, s-au stabilit în Germania în anii ’70, adaugă publicaţia citată.

Pe de altă parte, Hans-Georg Maaßen, şeful serviciului german de informaţii interne, BfV, a afirmat, la sfârşitul săptămânii trecute, că instituţia pe care o conduce are informaţii despre aproximativ 300 de tentative din partea salafiştilor şi a altor islamişti de a recruta refugiaţi. 

„Sunt deosebit de îngrijorat de numeroşii minori neînsoţiţi - acest grup este vizat în mod special“, a spus Maaßen, adăugând că a remarcat un „potenţial imens de radicalizare“ în aceste tentative de a racola oameni.

De asemenea, există suspiciuni că jihadiştii au reuşit să recruteze inclusiv membri ai armatei germane. Cel puţin 65 de soldaţi germani activi sunt suspectaţi că ar fi militanţi islamişti, potrivit Serviciului militar de contrainformaţii (MAD), scrie „Die Zeit“. 

Totodată, 29 de foşti membri ai armatei germane au fost în anii trecuţi în Siria şi în Irak, iar unii dintre aceştia s-ar fi alăturat grupării jihadiste Statul Islamic.

Începând din 2007, 22 de soldaţi au fost clasificaţi drept „islamişti“, 17 dintre aceştia fiind disponibilizaţi. La momentul aplicării acestei măsuri, ceilalţi cinci nu se mai aflau în serviciul militar.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite