Avion prăbuşit în Franţa. „The New York Times”: Unul dintre piloţi părăsise cabina şi a rămas încuiat pe dinafară înainte de prăbuşire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părţi ale avionului prăbuşit marţi în Franţa. FOTO AP
Părţi ale avionului prăbuşit marţi în Franţa. FOTO AP

Avion prăbuşit în Franţa. Un anchetator citat sub protecţia anonimatului de cotidianul american „The New York Times” susţine că datele extrase din cutia neagră a avionului Germanwings care înregistra discuţiile din cabina piloţilor arată că unul dintre aceştia părăsise cabina înainte ca aeronava să piardă din altitudine şi să se prăbuşească.

Conversaţia dintre piloţi, în timpul primei părţi a zborului dintre Barcelona şi Düsseldorf, a fost normală, de rutină, potrivit înregistrării audio. Însă, la un moment dat, potrivit aceleiaşi înregistrări, unul dintre piloţi a părăsit cabina şi nu a mai putut intra înapoi. 

„Tipul de afară bate la uşă uşor şi nu primeşte niciun răspuns. Apoi loveşte uşa mai puternic şi tot nu primeşte niciun răspuns. Nu răspunde nimeni. Se poate auzi cum încearcă să spargă uşa”, a declarat un oficial care a avut acces la înregistrarea dată celor de la Biroul de Anchetă şi Analiză (BEA), potrivit „Le Monde”.

Chiar dacă acestei noi informaţii ajută oarecum la înţelegerea circumstanţelor din cabină şi apropierea acesteia, în acelaşi timp adânceşte şi mai mult misterul prăbuşirii.

„Nu ştim de ce unul dintre piloţi a ieşit afară. Dar în mod sigur, spre sfârşitul zborului, celălalt pilot este singur şi nu deschide uşa", a adăugat sursa citată de „The New York Times”.

Jurnaliştii cotidianului american precizează că anchetatorii nu exclud nici ipoteza unei „responsabilităţi umane deliberate” avionul prăbuşit în Alpi.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, având la bord 144 de pasageri şi 6 membri ai echipajului, s-a prăbuşit marţi dimineaţă într-o zonă muntoasă din sud-estul Franţei. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite