Avioanele Gripen nu au trecut testele forţelor aeriene elveţiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avioanele Gripen sunt construite de grupul suedez Saab
Avioanele Gripen sunt construite de grupul suedez Saab

Avioanele de luptă de tip Gripen ale grupului suedez Saab, din care Elveţia a decis să achiziţioneze 22, nu au trecut testele forţelor aeriene elveţiene, potrivit unui raport de evaluare confidenţial din 2009.

Potrivit raportului, din care publicaţia „Le Matin Dimanche" citează „eficienţa globală a aparatului Gripen MS21 rămâne insuficientă pentru a obţine superioritate aeriană în cursul unor ameninţări viitoare după 2015".

În plus, avionul „este incapabil să atingă capacităţi considerate minimale pentru toate tipurile de misiuni examinate", se mai arată în document.
Pe 30 noiembrie, atunci când Elveţia a anunţat că optează pentru avionul de tip Gripen, care se afla în competiţie cu avionul de tip Rafale al grupului francez Dassault şi Eurofighter al grupului EADS, ministrul elveţian al Apărării, Ueli Maurer, a dat asigurări că avionul suedez satisface exigenţele militare elveţiene.

Publicarea fragmentelor din raportul confidenţial de evaluare intervine în contextul în care constructorii Saab şi Dassault s-au lansat într-un adevărat război al preţurilor, cu scopul de a obţine contractul elveţian.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite