Avertisment al şefului Statului Major al Ucrainei: Rusia pregăteşte o invazie din trei direcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viktor Mujenko, şeful Statului Major al Armatei Ucrainene FOTO EPA-EFE
Viktor Mujenko, şeful Statului Major al Armatei Ucrainene FOTO EPA-EFE

Şeful Statului Major al Armatei Ucrainene avertizează că Rusia pregăteşte o invazie din trei direcţii împotriva ţării sale.

„Noi prognozăm ameninţări militare în trei dintre cele patru direcţii geografice - nord, est şi sud. Partea rusă încheie (în prezent, n. red.) completarea la frontierele Ucrainei a «unităţilor ofensive», care împreună cu structuri ale trupelor speciale vor forma baza forţelor de invazie“, a afirmat generalul de armată Viktor Mujenko într-o întâlnire cu ataşaţi militari ai misiunilor diplomatice străine de la Kiev.

Dar „mobilitatea ridicată, adaptabilitatea şi autonomia trupelor noastre, combinate cu factorul «pământului natal», reprezintă avantajul nostru strategic faţă de trupele ocupanţilor“, a adăugat el, citat de Ukrinform, agenţia de presă oficială a Kievului, şi Agerpres în pagina electronică.

În plus, el nu exclus lansarea unor diversiuni şi acţiuni de sabotaj în timpul campaniei electorale şi în ziua alegerilor prezidenţiale din Ucraina, programate pe 31 martie.

„Luăm măsuri adecvate pentru a preveni astfel de scenarii“, a subliniat Viktor Mujenko, potrivit Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite