Autorul furtului unei picturi murale realizată de Banksy în Ucraina riscă mulți ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presupusul autor al îndepărtării unei picturi murale Banksy într-un oraș ucrainean riscă până la 12 ani de închisoare dacă va fi condamnat, a anunțat ministerul ucrainean de Interne, citat de Al Jazeera și Reuters.

Lucrarea a fost îndepărtată de pe perete FOTO Twitter/The Kyiv Independent
Lucrarea a fost îndepărtată de pe perete FOTO Twitter/The Kyiv Independent

Conform hotnews.ro, este vorba despre lucrarea care înfățișează o femeie purtând o mască de gaze și un halat de baie și care ține în mână un extinctor de incendiu. Pictura murală a fost îndepărtată de pe un perete din orașul Hostomel pe 2 decembrie, au declarat autoritățile.  Hoții au fost prinși la locul faptei, iar porțiunea furată din zid a fost recuperată, potrivit guvernatorului regiunii Kiev, Oleksi Kuleba.

Lucrarea renumitului artist britanic fusese evaluată la peste 9 milioane de grivne (243.900 de dolari), potrivit comunicatului ministerului. Pictura murală a fost recuperată.

Artistul britanic a confirmat că este autorul acestei picturi murale, dar și a altor șase în zonele afectate de lupte grele, după ce Rusia a invadat Ucraina la sfârșitul lunii februarie.

50 de serigrafiii unice, scoase la vânzare în beneficiul ucrainenilor

La începutul lunii decembrie 2022, Banksy a anunţat că a realizat 50 de serigrafii unice pe care le va scoate la vânzare pentru a strânge fonduri în beneficiul unei asociaţii de caritate care sprijină poporul ucrainean, informează agenția germană de presă DPA.

Celebrul artist britanic specializat în graffiti, a cărui identitate nu este cunoscută, a anunţat pe Instagram acest proiect în colaborare cu Legacy of War Foundation, care va folosi sumele de 5.000 de lire sterline obţinute din fiecare vânzare pentru a cumpăra vehicule ce vor fi utilizate la evacuarea cetăţenilor din zonele ucrainene afectate de război şi pentru a furniza servicii de încălzire comunităţilor ucrainene care se confruntă cu o iarnă dificilă. Fiecare serigrafie este semnată şi numerotată, prezentând un şoarece alb care alunecă şi zgârie cuvântul „fragil” tipărit pe o cutie de carton, notează Agerpres.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite