Atenţionare de călătorie transmisă de MAE. Ce se întâmplă în Grecia

0
Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Grecia că sindicatele au anunțat o grevă generală în sectorul public, ca protest împotriva noului plan legislative în domeniul muncii.

Steag grecesc deasupra Atenei FOTO: Shutterstock
Steag grecesc deasupra Atenei FOTO: Shutterstock

MAE precizează că, potrivit anunțurilor făcute de sindicate, vor fi afectate activitatea aeroportuară (ca urmare a participării controlorilor de zbor la greva generală) și transportul public (autobuze, troleibuze), care va funcționa doar între orele 09:00-21:00.

Potrivit comunicatului MAE, sunt planificate demonstrații în mai multe orașe în capitala Atena şi în oraşele Salonic, Patras, Chania.

Pentru informații cu privire la eventuale anulări ale zborurilor din data de 21 septembrie 2023 operate pe aeroporturile grecești, MAE recomandă românilor să contacteze agențiile de turism și companiile aeriene.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728875 și Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite