Atentatele de la Paris: Autorităţile belgiene au renunţat la supravegherea fraţilor Abdeslam din cauza lipsei de mijloace

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fraţii Salah şi Ibrahim Abdeslam, implicaţi în atentatele de le Paris, au fost plasaţi de autorităţile belgiene sub supraveghere cu mult timp înaintea acestor atentate, dar monitorizarea lor a fost ridicată din cauza mijloacelor insuficiente, relevă un raport publicat marţi de cotidianul „Le Soir“, preluat de agerpres.ro.

Raportul, considerat confidenţial, a fost redactat de o comisie care investighează atentatele care au avut loc pe 13 noiembrie la Paris, soldate cu 130 de morţi. 

Potrivit documentului, poliţia belgiană a obţinut o informaţie potrivit căreia cei doi fraţi ar intenţiona să plece în Siria. Prin urmare, ei au fost interogaţi la începutul anului trecut, dar au fost lăsaţi în libertate fără să fie inculpaţi. 

Totuşi, procuratura belgiană a dispus să li se intercepteze convorbirile telefonice şi mesageria electronică. Cazul lor a fost inclus în aşa-numitele „Dosare Roşii“, referitoare la persoane care trebuie monitorizate zilnic. Însă anumite dosare din această categorie pot fi lăsate de-o parte în cazul în care se estimează că nu este vorba despre o situaţie urgentă.

Cum anumite unităţi ale poliţiei însărcinate cu operaţiunile de supraveghere au invocat faptul că efectivele lor ar fi insuficiente pentru a se ocupa de cei doi, pe 21 aprilie dosarele lor au fost clasate.

Salah Abdeslam este considerat „creierul“ atacurilor teroriste din capitala Franţei. Apoi, el a stat ascuns mai multe luni în cartierul Molenbeek din Bruxelles, unde a fost arestat în luna martie. Fratele său, Ibrahim, a fost unul dintre atacatorii sinucigaşi de la Paris.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite