Atentate la Paris. O înregistrare video sugerează existenţa unui al nouălea atacator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surse din cadrul serviciilor de securitate franceze au relatat că o înregistrare video arată că într-una dintre maşinile folosite de atacatorii de la Paris în atentatele de pe 13 noiembrie s-ar fi putut afla un al nouălea atacator, despre care nu se ştia până în acest moment, informează BBC.

Astfel, înregistrarea ar arăta un al nouălea terorist aflat în una dintre cele trei maşini folosite de către jihadişti vineri seara, pentru a se deplasa către locurile unde s-au produs atacurile. Deocamdată, nu se ştie dacă acest al nouălea presupus atacator este unul dintre cei doi suspecţi reţinuţi sâmbătă în Belgia sau dacă acesta se află încă în libertate.

Suspectul ar putea fi al doilea executant al atacurilor de la Paris aflat încă în libertate, după Salah Abdeslam, pe numele căruia a fost emis un mandat internaţional de arest. Abdeslam a fost oprit, la câteva ore după atacuri, la un punct de trecere al frontierei dintre Franţa şi Belgia, însă a fost lăsat să plece de vameşi după ce a fost înregistrat, înainte ca numele acestuia să fie asociat cu tragedia. 

O maşină împrumutată de Abdeslam a fost descoperită, tot în cursul zilei de marţi, în Paris. Alte informaţii provenind de la surse din cadrul anchetatorilor francezi susţin că aceştia au găsit telefoanele folosite de către jihadişti, care ar putea oferi indicii importante despre modul în care atacul a fost planificat.

129 de persoane au murit şi alte 300 au fost rănite în cele mai grave atacuri teroriste din istoria Franţei, după ce un număr de 8 sau 9 atacatori au deschis focul şi şi-au detonat veste cu explozibili în 6 puncte diferite din capitala Franţei, Paris. În timp ce anchetatorii francezi ajutaţi de serviciile de informate ale ţărilor aliate caută suspectul sau suspecţii aflaţi încă în libertate, Franţa a efectuat atacuri aeriene împotriva oraşului Rakka, considerat capitală a Statului Islamic, gruparea care a revendicat atacurile şi a promis unele noi împotriva mai multor ţări europene şi a Statelor Unite.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite