Atentate la Bruxelles. Reţeaua jihadiştilor identificaţi în cazul atentatelor de la Paris şi din capitala Belgiei INFOGRAFIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comandouri, organizatori, susţinători logistici, presupuşi complici - peste 30 de persoane au fost identificate până în prezent în cazul atacurilor teroriste de la Paris, din 13 noiembrie 2015, şi de la Bruxelles, din 22 martie 2016, notează publicaţia „La Croix“, preluând AFP.

Pe baza informaţiilor existente, cotidianul „La Libre Belgique“ a realizat o infografie privind această reţea a jihadiştilor, infografie pe care o puteţi accesa aici

Jihadişti care au murit în noiembrie

Atacatorii de la Bataclan 

Samy Amimour: francez, originar din zona perferiei pariziene, în vârstă de 28 de ani, a plecat în Siria în 2013.

Omar Ismaïl Mostefaï: francez, născut în zona periferiei pariziene, în vârstă de 29 de ani, pe numele acestuia exista încă din 2010 o fişă privind radicalizarea sa, a călătorit în Siria.

Foued Mohamed-Aggad: francez, 23 de ani, membru al unui grup de prieteni din Strasbourg plecaţi în Siria.

Înarmaţi cu puşti Kalashnikov, atacatorii de la Bataclan au ucis 90 de oameni înainte de a muri în sala de spectacole. 

Atacatorii de la terase

Abdelhamid Abaaoud: în vârstă de 28 de ani, având dublă cetăţenie - belgiană şi marocană -, prezentat drept „unul dintre creierele“ masacrelor, implicat în mai multe atentate dejucate în Franţa. Moare într-un asalt al forţelor speciale, pe data de 18 noiembrie 2015, la Saint-Denis, la nord de Paris.

Brahim Abdeslam: în vârstă de 31 de ani, fratele lui Salah Abdeslam, se aruncă în aer în faţa unui restaurant.

Chakib Akrouh: în vârstă de 25 de ani, având dublă cetăţenie - belgiană şi marocană -, moare alături de Abdelhamid Abaaoud.

Atacatorii de la Stade de France

Un comando format din trei kamikaze se aruncă în aer în apropiere de stadion, omorând o persoană.

Bilal Hadfi: în vârstă de 20 de ani, francez rezident în Belgia, a fost în Siria.

Doi bărbaţi cu paşapoarte siriene false: prezentaţi de către Statul Islamic ca fiind irakieni.

Jihadiştii care au murit în Belgia

Mohamed Belkaïd: în vârstă de 35 de ani, algerian, ucis pe 15 martie în timpul unei percheziţii la Molenbeek. I-ar fi oferit sprijin logistic lui Abaaoud, fiind suspectat şi că s-ar fi aflat în legătură cu atacatorii din seara de 13 noiembrie

Khalid et Ibrahim Bakraoui: identificaţi ca fiind doi dintre atacatorii sinucigaşi de la Bruxelles. Khalid, un belgian în vârstă de 27 de ani, este suspectat că a închiriat, sub un nume fals, o ascunzătoare folosită de comandouri înainte de atacurile de la Paris şi un apartament pentru Salah Abdeslam.

Najim Laachraoui: în vârstă de 24 de ani, unul dintre presupuşii artificieri şi coordonatori ai atacurilor de la Paris. ADN-ul său a fost găsit pe material exploziv în faţa Stade de France şi în Bataclan, dar şi în ascunzători din Belgia. Potrivit presei belgiene, Najim Laachraoui a fost cel de-al doilea atacator sinucigaş de pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. 

Jihadişti arestaţi

Salah Abdeslam: în vârstă de 26 de ani, presupus susţinător logistic al atentatelor de la Paris şi Saint-Denis. Originar din Molenbeek, s-a întors în capitala Belgiei după atacurile teroriste de la Paris. A fost arestat pe data de 18 martie.

Abid Aberkan: l-a ascuns pe Salah Abdeslam într-un apartament din Molenbeek, unde cei doi au fost arestaţi vineri. 

Ahmed Dahmani: în vârstă de 26 de ani, belgian de origine marocană, arestat în Turcia în timp ce se pregătea să plece, cel mai probabil, în Siria. Suspectat că a ajutat la reperarea ţintelor în cazul atentatelor de la Paris

Gelel Attard: în vârstă de 26 de ani, belgian de origine marocană, arestat în ianuarie în Maroc, suspectat de legături directe cu autorii atacurilor de la Paris.

Jihadişti căutaţi

Mohamed Abrini: în vârstă de 31 de ani, belgian de origine marocană, infractor mărunt radicalizat, apropiat al fraţilor Abdeslam, a fost reperat într-o maşină dintr-un convoi care îi aducea pe atacatori din Belgia către Paris pe 12 noiembrie.

Fraţii Clain: Fabien, în vârstă de 37 de ani, considerat un adevărat „pilon“ al mişcării jihadiste de la Toulouse, a înregistrat mesajul prin care Statul Islamic revendica atentatele de la Paris. Vocea fratelui său, Jean-Michel, a fost identificată în înregistrare.

CLICK PE IMAGINE PENTRU A O MĂRI

image

[<a href="//storify.com/Alinavasile/atentate-teroriste-la-bruxelles" target="_blank">View the story "Atentate teroriste la Bruxelles " on Storify</a>]

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite