Articol ofensator în „Daily Mail”: românii sunt arestaţi de şapte ori mai des decât britanicii

0
0

Cotidianul britanic „Daily Mail” a publicat vineri un nou articol ofensator la adresa românilor, declarând că aceştia sunt arestaţi de şapte ori mai des decât britanicii în Albion, o rată şi mai mare a infracţiunilor fiind posibilă de la 1 ianuarie, moment în care vor fi ridicate restricţiile pentru imigranţii români şi bulgari.

Articolul jurnaliştilor britanici menţionează că doar în luna trecută 800 de cetăţeni din „ţara est-europeană” au fost arestaţi în Londra, potrivit datelor oficiale. Majoritatea infracţiunilor, în valoare de circa 40 de milioane de lire sterline (în ultimii doi ani), sunt legate de furturile de la bancomate, notează „Daily Mail”.

Cotidianul britanic scrie că la fiecare 1.000 de români ajunşi în Londra, 183 dintre ei sunt arestaţi, în  comparatie cu 26 de britanici la mia de locuitori.

Autorităţile sunt îngrijorate, conform celor de la „Daily Mail”, că aceste cifre s-ar putea majora atunci când restricţiile de pe piaţa muncii vor fi ridicate la 1 ianuarie 2014.

Guvernul britanic pregăteşte în prezent o revizuire „cuprinzătoare” asupra modului în care infractorii internaţionali sunt trataţi de sistemul juridic britanic, mai scrie „Daily Mail”.

Stephen Greenhalgh, viceprimarul poliţiei din Londra, a afirmat, potrivit cotidianului britanic, că românii reprezintă mai mult de 11% din totalul infractorilor de origine străină.

Acest lucru, notează „Daily Mail” clasează ţara est-europeană în partea superioară a unui top al suspecţilor de origine străină, alături de alte state precum Polonia, Lituania, India şi Nigeria.

Articolul mai notează ca ofiţerii de poliţie din Albion sunt îngrijoraţi asupra faptului că nu pot obţine informaţii despre cazierul suspecţilor europeni. Poliţia britanică speră să ajungă la un acord cu Polonia, Lituania şi România pentru a avea acces la o bază de date comună, mai scrie „Daily Mail”.

Reprezentanţi ai Poliţiei Române şi Poloneze lucrează în prezent cu autorităţile din Londra pentru a îmbunătăţi legăturile dintre aceste ţări, mai notează „Daily Mail” spre finalul articolului.


Citeşte şi:

EXCLUSIV VIDEO Cum scorneşte „Daily Mail” ştiri cu invazia românilor. Jurnaliştii britanici au fabricat o poveste cu romi, sărăcie şi „caprele vecinilor”

Jurnaliştii englezi au publicat un articol prin care arată că sătenii din Sacoşu Turcesc aşteaptă ziua de 1 ianuarie 2014 pentru a invada Marea Britanie şi a le sufla locurile de muncă. Povestea din „Daily Mail“ pare un scenariu fabricat la Londra şi doar ilustrat cu feţele românilor.

Daily Mail“ continuă ofensiva împotriva imigranţilor români: „Din ianuarie, doar capra va mai rămâne în sat”

Cotidianul britanic „Daily Mail” scrie că din ianuarie, momentul în care se vor ridica restricţiile de muncă pentru români, jumătate din populaţia unui sat va pleca în Marea Britanie pentru salarii mai mari şi ajutoare generoase.

Cotidianul „Daily Mail“ „atacă“ din nou. Românii, „drobul de sare“ care ameninţă slujbele britanicilor

Cu două luni înainte de ridicarea restricţiilor de muncă pentru români în Marea Britanie, cotidianul „Daily Mail“ pune din nou gaz pe foc, în stilul caracteristic, şi publică în ediţia sa electronică un amplu articol în care relatează că românii „stau deja la coadă“ pentru a veni să muncească în Anglia.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri