Armata lui Putin s-a retras din Nova Kahovka, susține Statul Major al Ucrainei

0
Publicat:

Forțele invadatoare ruse au părăsit orașul ucrainean Nova Kakhovka, situat în sudul regiunii Herson, a transmis joi Statul Major al armatei ucrainene, dar un oficial instalat de Rusia în regiune a negat retragerea forțelor, relatează Reuters.

Vladimir Saldo neagă retragerea trupelor ruse din Nova Kahovka. FOTO Profimedia (Arhivă)
Vladimir Saldo neagă retragerea trupelor ruse din Nova Kahovka. FOTO Profimedia (Arhivă)

Începând cu miercuri, 22 martie 2023, toate unitățile armatei de ocupație desfășurate în orașul Nova Kahovka din regiunea Herson au părăsit orașul”, a transmis Statul Major al Ucrainei.

Vladimir Saldo, liderul instalat de Rusia în regiunea Herson din sudul Ucrainei, a negat retragerea forțelor ruse. 

Toți militarii ruși din Nova Kakhovka, precum și din alte localități de pe malul stâng (estic) al Niprului rămân la locul lor", a transmis Saldo printr-o postare publicată pe Telegram. 

De asemenea, trupele ruse s-au mai retras din orașul Nova Kakhovka în luna noiembrie a anului 2022, după ce și-au părăsit pozițiile de pe malul drept al Niprului. 

Conform Statului Major General al armatei ucrainene, armata lui Putin a furat obiecte de valoare, haine și telefoane mobile din casele din apropiere, în timp ce se retrăgeau. 

 Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a deplasat joi la Herson, unde a vizitat o parte din infrastructura nimicită de forțele ruse. 

Hersonul este una din cele patru regiuni ucrainene anexate pe hârtie de Rusia în luna septembrie a anului trecut. Celelalte trei regiuni sunt Donețk, Lugansk și Zaporojie.  

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite