Angela Merkel, secrete din bucătărie: cum preferă supa de cartofi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru o parte dintre germani, cancelara Angela Merkel este cunoscută şi ca „Mutti” (mama), în timp ce alţii o văd drept o „regină a gheţii”. Publicaţia germană „The Local“ se întreabă în glumă dacă, odată cu apropierea alegerilor, reţeta ei pentru supa de cartofi îi poate convinge pe nehotărâţi.

Potrivit publicaţiei, cartofii vor avea mereu succes la germani. De aceea, Merkel a decis să dezvăluie câteva dintre secretele ei din bucătărie, mai precis cum găteşte cartofii.

Într-un interviu pentru Bunte, o revista pentru femei, cancelarul spunea că preferă să folosească cartofii şi legumele pe care le plantează în grădina sa personală.

„Întotdeauna folosesc un zdrobitor pentru cartofi, în locul unui mixer. În felul ăsta, la final mai găseşti bucăţi mici de cartofi în lichid”, relatează Merkel. 

În ce priveşte „producţia” din grădina de anul acesta, cancelarul spune că „arată bine”, dar încă nu a început să le culeagă.

Aceasta nu este prima oară când Merkel s-a „folosit” strategic de supa de cartofi pentru a impresiona electoratul german. Înaintea alegerilor din 2009, aceasta a dezvăluit că supa de cartofi este unul dintre felurile ei preferate de mâncare, alături de ruladă şi varza roşie.

Deşi „supa lui Merkel” a ţinut cap de afiş în media din Germania, pe reţelele sociale oamenii au fost dezamăgiţi pentru că odată cu dezvăluirea, „a dispărut magia” şi „aura minunată a cancelarului”.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite