Alertă teroristă în Italia. Susţinători ai grupării Statul Islamic au postat pe Twitter fotografii ameninţătoare realizate la Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:
isis

Susţinători ai organizaţiei teroriste Stat Islamic au postat pe Internet fotografii ameninţătoare realizate la Roma, dar şi în alte oraşe mari italiene care ar fi identificate drept ţinte, a anunţat o organizaţie care monitorizează reţelele jihadiste.

„Suntem pe străzile voastre. Suntem printre voi“. Acestea sunt mesajele tulburătoare semnate ISIS, scrise cu cerneală pe bucăţi de hârtie sau cartoane  şi fotografiate pe fundalul unor obiective turistice celebre din Italia, inclusiv Roma şi Milano.

Susţinătorii grupării Stat Islamic au publicat pe Twitter fotografii ameninţătoare realizate la Colosseum şi în alte zone din Roma, a precizat luni Site Intelligence Group, citat de TGcom24.

Una dintre fotografiile postate pe Twitter, publicată de directoarea Site, Rita Katz, pare să prezinte o gară din Roma, în timp ce altele arată o staţie de metrou şi autovehicule ale poliţiei.

Rita Katz a precizat pe Twitter că utilizatori care sprijină gruparea Stat Islamic au publicat fotografii realizate aparent în Roma, susţinând că "aşteaptă ora zero".

isis

Site Intelligence Group monitorizează activităţile online ale grupării Stat Islamic şi ale susţinătorilor săi, care au ameninţat în ultimele luni că vor ataca Roma, determinând Guvernul italian să sporească măsurile de securitate.

Luna trecută, poliţia a arestat două persoane suspectate că recrutau luptători pentru gruparea Stat Islamic. O a treia persoană a fost arestată pentru că ar fi scris un document de propagandă în limba italiană pentru gruparea teroristă.

Serviile secrete italiene  spun că sunt la vigilenţă maximă, dar în acest moment nu există elemente noi de alertă, iar aceste mesaje sunt propagandă pură.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite