Jumătate din Europa este răvășită de furtuni violente și inundații, jumătate se topește de căldură și se luptă cu incendiile

0
Publicat:

Mai multe țări din nordul și centrul Europei se confruntă cu furtuni violente și inundații, sudul se confruntă cu temperaturi caniculare și se luptă cu incendiile de vegetație.

Europa se luptă cu extremele vremii Foto Shutterstock
Europa se luptă cu extremele vremii Foto Shutterstock

Regiunile din nordul și centrul Italiei au fost lovite de ploi abundente, în timp ce temperaturile au scăzut sub normalul perioadei. Și regiunile din nordul Italiei au dat piept cu urgia. Ploile abundente au umflat apele râurilor care s-au revărsat pe străzile orașelor. La Genova, pompierii au intervenit pentru a salva șoferii blocați în mașini, într-un tunel inundat. Peste 60 de astfel de operațiuni s-au desfășurat și în Lombardia. Meteorologii anunță furtuni cu grindină, ploi anormal de abundente și vânt violent până duminică.

În Alpii italieni a nins

În Sestriere, situat între Valea Susa superioară și Val Chisone, la o altitudine de peste 2.000 de metri, camerele web au arătat un peisaj de iarnă, scrie meteogiornale.it.

Recordul de precipitații a fost înregistrat la Sabbia, în zona Vercelli.

În alte localități, precum Camparient, Varallo Sesia, Brandizzo și Villanova Solero, s-au înregistrat ploi torențiale.La Colle dell'Agnello, în zona Cuneo, a fost necesară intervenția pompierilor și a carabinierilor pentru a elibera vehiculele blocate în zăpadă. Toți ocupanții au fost coborâți la vale fără probleme.

Vremea rea a provocat închiderea a numeroase drumuri în Alpii Cuneo, inclusiv a unora care reprezintă legături importante cu Franța, cum ar fi RD900, din cauza alunecărilor de teren. În zona Alessandria, o mică alunecare de teren a afectat drumul provincial 140 între Borghetto Borbera și Cantalupo Ligure.

În plus, unele zone au rămas fără electricitate și apă potabilă, cum ar fi municipalitățile Tagliolo Monferrato și Villanova Monferrato, unde s-au înregistrat defecțiuni ale instalațiilor.

În ceea ce privește transportul public, întârzieri și anulări au afectat linia feroviară Torino-Genoa via Arquata, cauzate de o furtună în Liguria, care a dus la defecțiuni ale sistemelor automate de spațiere. Trei trenuri au fost oprite în stațiile Arquata și Serravalle.

Ploile au provocat inundații și în Tirolul austriac. Viituri încărcate cu noroi au inundat localități și au distrus poduri și șosele. Câteva sate au rămas izolate. Autoritățile au trimis elicoptere pentru a le duce localnicilor alimente și apă.

Viiturile au izolat câteva localități și au provocat alunecări de teren și în Austria. În Slovenia pentru azi a fost decretat Cod roșu de ploi torențiale în nordul și centrul acestei țări. Slovenia, care a trecut deja printr-un episod de inundații devastatoare, a fost lovită de grindină și rafale de vânt care au atins 113 km pe oră. Centrul istoric al orașului Koper, din vestul țării, a fost inundat în doar câteva minute. O mie de localnici și-au abandonat în grabă locuințele, în regiunea cu același nume. Iar în Istria, la malul Mării Adriatice, au căzut, în doar două ore, ploi cât într-o lună. Furtuna a paralizat și traficul pe mai multe șosele din centrul și vestul Sloveniei.

Grecia se luptă pentru a zecea zi cu cel mai dramatic incendiu din Europa din această vară

Sute de pompieri greci se luptă cu un incendiu uriaş care a ucis cel puţin 20 de persoane în ultimele 10 zile, fiind cel mai mortal incendiu de vegetaţie din Europa de până acum în această vară, în timp ce valurile de căldură record declanşează incendii pe tot continentul, potrivit Reuters.

Incendiul, care a izbucnit în apropierea oraşului Alexandroupolis, s-a extins necontrolat în regiunea Evros din nord-estul Greciei, alimentat de vânturi cu o forţă apropiată de cea a vântului şi de temperaturi ridicate. "Este definiţia a ceea ce numim un megaincendiu", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Pavlos Marinakis.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite