Alegeri Franţa. Sediul de campanie al lui Marine Le Pen a fost vizat de o tentativă de incendiere. Făptaşul promite noi atacuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marine Le Pen, la sediul său de campanie FOTO Jean-Christophe Marmara/Le Figaro
Marine Le Pen, la sediul său de campanie FOTO Jean-Christophe Marmara/Le Figaro

Sediul de campanie al candidatei Frontului Naţional la preşedinţia Franţei, Marine Le Pen, a fost vizat în noaptea de miercuri spre joi de o tentativă de incendiere, relatează „Le Parisien“.

Pompierii au intervenit în jurul orei locale 2.40 (3.40 ora României), la o agenţie de asigurări aflată la parterul unei clădiri de pe strada Faubourg Saint-Honoré, din centrul Parisului, în apropiere de Elysee, pentru un incendiu „controlat rapid“, care a avariat “o uşă şi un preş de intrare”, a declarat un purtător de cuvânt al Pompierilor.

La etajul clădirii se află cartierul general de campanie al lui Le Pen.

Originea incendiului nu a fost „naturală, probabil (a fost - n. red.) de origine criminal“, a spus o sursă din poliţie, precizând că în apropiere era un graffitti cu mesajul „FN vs. KLX“.

O grupare care îşi spune „Combaterea xenofobiei“ a contactat AFP pentru a revendica atacul, pe care l-ar fi lansat folosind „cocteiluri Molotov“, în memoria unui bărbat numit Loic, „bătut de militanţi FN în urmă cu 10 ani“.

Inscriptie la sediul de campanie al lui Marine Le Pen FOTO Captura de ecran BFM TV

Mesaj lăsat la sediul de campanie al lui Le Pen FOTO Captură de ecran BFM TV

Cel care a sunat a declarat că a lansat o acţiune similară la sediul cotidianului de extremă-dreapta „Présent“.

„(Astfel de atacuri - n. red.) vor continua în fiecare zi până la alegeri“, programate pe 23 aprilie şi 7 mai, a adăugat cel care a sunat, fără a-şi spune numele, transmite „Le Parisien“, citat de news.ro.

Ministerul francez de Interne a catalogat astfel de tentative drept „inacceptabile“, în timp ce Marine Le Pen a arătat cu degetul către „grupări de extrema stângă“.

Aceste grupări acţionează fără nicio jenă de câteva luni încoace, a declarat Le Pen pentru France 2.

„Am cerut în repetate rânduri în ultimele luni dizolvarea acestor grupări, care sunt extrem de violente“, a insistat liderul FN, care are şanse mari să ajungă în turul doi al alegerilor.

Frontul Naţional a cerut poliţiei să instaleze o barieră şi să mobilizeze zilnic un echipaj în faţa clădirii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite