Adunarea Naţională a Franţei dezbate un proiect de lege despre sinuciderea asistată | VIDEO

0
Publicat:

Adunarea Naţională a Franţei a lansat dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, notează DPA, scrie AGERPRES.

Drapel Franța FOTO: Pixabay
Drapel Franța FOTO: Pixabay

Preşedintele francez Emmanuel Macron a sugerat recent că există loc pentru o reformă legislativă în această privinţă.

Conform proiectului legislativ, adulţilor cu o boală ce le pune viaţa în pericol, care sunt capabili să ia decizii pe termen mediu şi a căror durere nu poate fi atenuată, li se va permite să solicite eutanasia.

Aceștia trebuie apoi să primească un răspuns la cererea lor într-un termen de cel mult două săptămâni. Dacă este posibil, pacienţilor li se va cere să administreze ei înşişi dozele letale.

Subiectul este controversat în Franţa. Administrarea de medicamente fatale unei alte persoane este în prezent ilegală, dar moartea pasivă asistată, de exemplu prin oprirea echipamentelor care ţin o persoană în viaţă sau prin administrarea de analgezice puternice care accelerează moartea ca efect secundar, este permisă.

În următoarele două săptămâni, parlamentarii vor dezbate peste 3.000 de amendamente. Proiectul de lege trebuie apoi depus şi la Senat. Nu există așteptări ca proiectul de lege să fie adoptat mai devreme de un an.

Noul demers legislative a fost precedat de un proces lung cu participarea cetăţenilor. O convenţie a cetăţenilor votase cu majoritate în favoarea deschiderii drumului pentru eutanasia activă.

Consiliul de Etică al Franţei a subliniat, de asemenea, că aplicarea etică a eutanasiei active este posibilă în anumite condiţii stricte.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite