Acţiunile Deutsche Bank au scăzut puternic la Bursă după ce s-a aflat că nu a reuşit să ajungă la un acord cu SUA pentru închiderea unei investigaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deutsche Bank nu a reuşit să ajungă la un acord cu SUA pentru închiderea unei investigaţii. Sunt investigate creditele ipotecare acordate înainte de criză. Acţiunile Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, au scăzut puternic luni dimineaţă, pe bursă.

Directorul general al Deutsche Bank, John Cryan, nu a reuşit să ajungă la un acord cu Departamentul de Justiţie al Statelor Unite, pentru închiderea unei investigaţii legată de tranzacţiile cu obligaţiuni garantate prin ipoteci, înainte de criza financiară din 2008, în care cea mai mare bancă din Germania riscă o amendă de până la 14 miliarde de dolari, a relatat publicaţia Bild am Sonntag, citată de Bloomberg. Întâlnirea s-a desfăşurat vineri.

Întâlnirea dintre Cryan şi reprezentanţii justiţiei americane era menită negocierilor privind amenda de mai multe miliarde de dolari pe care banca va trebui să o plătească pentru a pune capăt acuzaţiilor.  Departamentul de Justiţie a amendat Deutsche cu 14 miliarde de euro, sumă pe care Deutsche a anunţat că nu intenţionează să o plătească.

 Banca analizează încă dacă să solicite daune din partea foştilor directori generali Anshu Jain şi Josef Ackermann. Potrivit Bild, Deutsche Bank a blocat o parte din bonusurile de ordinul milioanelor de euro pe care ar fi trebuit să le plătească lui Jain şi altor directori din conducerea de vârf a băncii.

Un purtător de cuvânt al Deutsche Bank a refuzat să comenteze despre rezultatul discuţiilor de vineri sau despre retragerea comensaţiilor directorilor.

Acţiunile Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, au scăzut puternic luni dimineaţă, pe bursă, în condiţiile în care banca nu a ajuns la un acord cu autorităţile americane cu privire la reducerea amenzii uriaşe primite de la Departamentul de Justiţie al SUA.

Banca a înregistrat cea mai mare scădere pe bursa din Germania dintre marile companii. La începutul şedinţei de tranzacţionare, pierderea de valoare era de peste 2%.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite