„A venit un obiect din spațiu?”. Polițiștii din Strasbourg care au găsit o gaură de 50 de centimetri în capota unei mașini VIDEO

0
Publicat:

Poliția și pompierii din Strasbourg investighează dacă o mașină a fost distrusă de căderea unui meteorit, după ce au intervenit într-un caz în care capota unei mașini a fost distrusă.

Potrivit AFP, anchetatorii cred că  gaura de 50 de centimetri din capota mașinii, parcate la periferia orașului din Alsacia, a fost provocată de un meteorit. 

Pompierii au fost chemați pentru a interveni „la o degajare de fum dintr-o mașină”, conform sursei citate. 

În urma recunoaşterii primei echipe, bănuim că este vorba despre căderea unui corp stelar”, scrie Serviciul Departamental de Incendiu şi Salvare (SDIS) din Bas-Rhin în procesul-verbal al intervenţiei. 

La sosirea noastră, am constatat un impact relativ important, cu un diametru de aproximativ 50 de centimetri, care a trecut prin capota, caroseria şi rezervorul vehiculului”, a declarat căpitanul pompierilor, Matthieu Colobert, potrivit AFP. 

Gaura din capota mașinii din Strasbourg -  Foto Twitter Infos Francaises
Gaura din capota mașinii din Strasbourg - Foto Twitter Infos Francaises

Căpitanul pompierilor spune că nu a fost găsit nici un obiect. O anchetă a concluzionat că nu există radioactivitate, scrie și Le Figaro.

Fie obiectul este atât de mic încât nu l-am putut găsi, fie impactul a fost atât de puternic încât obiectul s-a dezintegrat şi transformat în praf”, a transmis acesta. 

Totuși, este investigată o piatră de doi centimetri, găsită la fața locului. Piatra a intrat în custodia Poliției și vor fi făcute analize pentru stabilirea provenienței acesteia. Aceasta va fi trimisă la Paris, pentru a fi cercetată de un serviciu al poliției criminalistice. 

Este un obiect de mărimea unei alune care arată ca lemnul ars foarte uşor”, spune un purtător de cuvânt al poliţiei, citat de AFP. 

A venit un obiect din spaţiu? asta e întrebarea. (...)Chiar şi o bilă aruncată cu mare viteză, aflată în cădere, poate face pagube. Dar rămâne încă de dovedit că este un obiect care provine din spaţiu”, a completat polițistul. 

Sunt așteptate rezultatele anchetei pentru a se vedea dacă a fost vorba într-adevăr de un corp ceresc.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite