A murit primul preşedinte al Ucrainei, Leonid Kravchuk. Politicianul avea 88 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock / Leonid Kravchuk, primul preşedinte al Ucrainei
Foto: Shutterstock / Leonid Kravchuk, primul preşedinte al Ucrainei

Primul preşedinte al Ucrainei, Leonid Kravchuk, a murit marţi, după o lungă boală. Acest lucru a fost confirmat pentru Ukrainian News de o sursă din cercul familiei politicianului.

Deputatul Rada Irina Gerashchenko a confirmat vestea morţii lui Kravchuk. „Leonid Kravchuk a murit”, a scris Gerashchenko pe Facebook, fără a oferi detalii.

"Primul preşedinte a fost primul care a plecat. Odihneşte-te în pace", a spus agenţia ucraineană UNN, citată de Yevgenia Kravchuk.

Fostul purtător de cuvânt al Radei Dmitri Razumkov a numit moartea lui Kravchuk o mare pierdere. „O mare pierdere pentru toată Ucraina. Astăzi, a murit Leonid Kravchuk, primul preşedinte al Ucrainei, primul şef al Radei Supreme şi o figură care a stat la originile statului ucrainean modern. Contribuţia lui Leonid Kravchuk la formarea statul nostru este greu de estimat.În timpul preşedinţiei sale Parlamentul a adoptat declaraţia de independenţă a Ucrainei. A fost Leonid Makarovich cel care nu s-a speriat şi a fost primul care a preluat controlul unei mari puteri în timpul dificil de la începutul anilor '90. ”, a scris Razumkov pe canalul său Telegram. Acesta a exprimat condoleanţe familiei şi prietenilor primului preşedinte, menţionând că Kravchuk „a rămas credincios ţării sale până la urmă”.

Kravchuk împlinise 88 de ani pe 10 ianuarie.

La sfârşitul lunii iunie 2021, fostul preşedinte a suferit o intervenţie chirurgicală pe inimă, care a fost dificilă. Politicianul a fost în comă multă vreme. Mai târziu, Kravchuk a fost supus reabilitării la o clinică din München.

În mai 2017, Kravchuk a fost supus unei operaţii de stent vascular.

Din 28 iulie 2020, Kravchuk conduce delegaţia ucraineană în grupul de contact pentru a rezolva situaţia din estul Ucrainei. Politicianul a fost preşedinte al Ucrainei între 1991 şi 1994.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite