88 de britanici au murit după ce au cumpărat substanţe pentru sinucidere asistată de pe site-uri canadiene. Anchetă de proporții în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia britanică de combatere a criminalităţii, NCA, a anunţat vineri că investighează moartea în Regatul Unit a 88 de persoane care au cumpărat substanţe pentru sinucidere asistată de pe site-uri canadiene, relatează AFP.

Sinucidere asistata FOTO Shutterstock
Sinucidere asistata FOTO Shutterstock

NCA a decis să investigheze potenţiale infracţiuni în Marea Britanie. Această operaţiune este în desfăşurare, a spus agenţia.

NCA a primit informaţii în aprilie că mai multe persoane din Marea Britanie au achiziţionat produse de pe aceste site-uri, a relatat presa britanică. În total, inspectorii au identificat 232 de cumpărători pe o perioadă de doi ani până în aprilie.

NCA a anunţat că 88 dintre ei au murit.

"În prezent, nu există nicio legătură confirmată între (substanţele) achiziţionate de pe site-uri şi cauza morţii" acestor persoane, a precizat agenţia.

Anunţul survine după arestarea în Canada a unui bărbat de 57 de ani, Kenneth Law, acuzat de asistenţă pentru sinucidere, potrivit presei britanice.

Acuzat că a trimis 1.200 de pachete în 40 de ţări, el se află în centrul mai multor investigaţii efectuate în Statele Unite, Italia, Australia şi Noua Zeelandă, conform presei.

Diferența dintre eutanasie și sinucidere asistată

Eutanasia denumește actul prin care moartea este indusă de altă persoană decât pacientul. Dacă persoana care urmează să moară își administrează o doză letală de medicamente, prescrise de doctor în acest scop, vorbim despre sinucidere asistată.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite