61 de pasageri din Africa de Sud, testaţi pozitiv la COVID-19 la sosirea în Olanda. Încă nu se ştie dacă e vorba de Omicron

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Şaizeci şi unu de pasageri care au venit cu două zboruri din Africa de Sud au fost testaţi pozitiv la Covid-19 la sosirea pe aeroportul din Amsterdam, a anunţat sâmbătă Autoritatea olandeză sanitară, care analizează rezultatele pentru găsirea noii variante Omicron, informează AFP.

"Ştim acum că 61 de rezultate au fost pozitive şi 531 negative", a anunţat Autoritatea olandeză sanitară (GGD), precizând că pasagerii testaţi pozitiv au fost plasaţi în carantină într-un hotel din apropierea Aeroportului Amsterdam-Schipol.

Pasagerii testaţi au sosit vineri la Amsterdam. Cei ale căror rezultate au fost negative îşi vor putea continua călătoria dacă nu locuiesc în Olanda. În caz contrar, ei se vor izola la domiciliu.

"Testele pozitive vor fi analizate pentru a determina pe cât posibil dacă este vorba despre noua variantă", au adăugat autorităţile.

O nouă variantă a coronavirusului, Omicron, depistată pentru prima dată joi în Africa de Sud este considerată "îngrijorătoare" de OMS.               

Aceasta reprezintă un risc "ridicat" şi "foarte ridicat" pentru Europa, a prevenit vineri seara Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).               

În afară de Africa de Sud, Omicron a fost depistată în Malawi, în Israel la o persoană venită din Malawi, în Botswana, la Hong Kong şi în Belgia, ţară membră a UE.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite