Olanda înăspreşte restricţiile anti-COVID-19 de duminică: „Dacă vreţi să vizitaţi pe altcineva sau dacă primiţi vizite, testaţi-vă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul olandez Mark Rutte FOTO EPA-EFE
Premierul olandez Mark Rutte FOTO EPA-EFE

Premierul olandez  Mark Rutte a anunţat că de duminică întră în vigoare măsuri restrictive de combatere a coronavirusului, după ce numărul infecţiilor a crescut: de la ora 17:00  rămân deschise doar magazinele esenţiale.

Alte magazine, baruri, restaurante, cinematografe şi saloane de înfrumuseţare - toate vor fi închise de duminică, putând funcţiona doar până în ora 17:00.

„Trebuie să fim realişti, infectările zilnice sunt din ce în ce mai multe. Toate cercetările arată că ne-am schimbat prea puţin comportamentul începând cu 12 noiembrie (data restricţiilor anterioare, n.red.).

Recomandările privind reducerea călătoriilor, vizitele şi mai ales cele privind munca de acasă vor fi mai stricte.

Sfatul nostru este să staţi acasă cât mai mult timp posibil. În ceea ce priveşte vizitele, sfătuim participarea a maximum patru invitaţi cu vârste de peste 13 ani, iar vizitele să se limiteze la o singură gospodărie.

Dacă vreţi să vizitaţi pe altcineva sau dacă primiţi vizite, testaţi-vă",  a spus premierul olandez Mark Rutte, citat de Digi 24.

Peste 21.000 de infectări sunt raportate zilnic în Olanda, în ciuda ratei de vaccinare de 85%.

Dat fiind valul record de infecţii cu coronavirus transmise local, cu o medie de 20.000 de cazuri pe zi, autorităţile din domeniul sănătăţii spun că sistemul de sănătate al ţării este pe punctul de a ceda.

Olanda reimpusese deja restricţii, cu închiderea restaurantelor şi barurilor la ora 20:00 şi reintroducerea măştilor. 

Oamenii legii se pregătesc pentru posibile noi tulburări după o demonstraţie de vineri la Haga  împotriva noilor măsuri guvernamentale

O propunere a guvernului de a interzice accesul persoanelor nevaccinate în locurile publice a dat naştere la trei nopţi de revolte weekendul trecut.

Spitalele olandeze au fost instruite vineri să amâne toate operaţiile care nu sunt de urgenţă pentru a elibera paturi în unităţile de terapie intensivă.

Un număr de pacienţi au fost transferaţi în Germania vecină.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite