50 de militari ucraineni s-au întors acasă, ca urmare a unui nou schimb de prizonieri cu Rusia FOTO

0
0

Șeful administrației prezidențiale de la Kiev, Andrii Iermak, a anunțat, joi, că 50 de militari ucraineni au fost eliberați în urma unui nou schimb de prizonieri cu Rusia. Informația a fost confirmată şi de şeful autoproclamatei Republici Populare Doneţk (RPD) Denis Puşilin.

Iermak: Vom lucra până când ultimul ucrainean va fi eliberat Foto: Telegram/ Andrii Iermak
Iermak: Vom lucra până când ultimul ucrainean va fi eliberat Foto: Telegram/ Andrii Iermak

Nu au fost oferite informații amănunțite despre locație sau ora schimbului, dar potrivit lui Iermak printre cei 50 de ucraineni returnați se află luptători de la combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol, relatează CNN.  

„A avut loc un alt schimb mare de prizonieri. 50 de apărători ai Ucrainei au fost eliberați. Îi întoarcem pe apărătorii Mariupolului și Azovstalului, ne întoarce prizonierii care se aflau în Olenivka, răniți, în special, în lupte din direcțiile Donețk, Luhansk și Zaporojie ”, se arată în mesajul transmis de șeful administrației prezidențiale de la Kiev pe canalul său de Telegram.

Potrivit lui, acesta este un proces de durată,ce necesită un efort coninuu, dar autoritățile ucrainene vor lucra în continuare.

„Vom lucra până când ultimul ucrainean va fi eliberat”, a spus Iermak.

Pușilin a confirmat, de asemenea, că un amestec de soldați ruși și pro-ruși au fost returnați. El a spus pe Telegram că 12 luptători din RPD și opt din RPL (autodeclara Repuplică Populară Luhansk) se numără printre cei 50 de prizonieri dați la schimb de forțele Ucrainene.

Reamintim că Ucraina a mai avut un alt schimb de prizonieri cu Rusia, acum câteva săptămâni, când că patruzeci și cinci de militari ucraineni au revenit acasă. În aceiași zi au fost repatriate și cadavrele a doi militari ucraineni., 

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite