18 persoane au fost ţinute ostatice într-un magazin lângă Paris. Trei atacatori sunt căutaţi de poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
18 persoane ar fi ţinute ostatice într-un magazin de lângă Paris
18 persoane ar fi ţinute ostatice într-un magazin de lângă Paris

Poliţia a evacuat 18 persoane, luate ostatice luni dimineaţă, în urma unei tentative de jaf care a avut loc într-un centru comercial din Villeneuve-la-Garenne (Hauts-de-Seine), anunţă „Le Parisien“. „Nu pare a fi vorba de un atac terorist“, spun surse din poliţie. Cei trei presupuşi atacatori sunt căutaţi de poliţie.

UPDATE „Optsprezece persoane au fost evacuate, una dintre ele fiind bolnavă, dar nu există răniţi“, a declarat o sursă din poliţie, adăugând că „se încearcă localizarea celor trei atacatori“.

UPDATE AFP anunţă că 18 oameni au ieşit din magazin, iar poliţia îi chestionează pentru a determina dacă atacatorii se află printre ei, a declarat o sursă.

Ieşirea celor 18 pare a fi marcat încheierea luării de ostatici, dar poliţia rămâne în magazin unde încă îi caută pe cei trei atacatori, notează şi „The Telegraph“.


Potrivit surselor, trei bărbaţi înarmaţi cu o puşcă sunt încă în interiorul magazinului Primark şi ţin ostatici 18 angajaţi. Cei trei ar fi ajuns la magazin în jurul orei 6.00, odată cu primii angajaţi ai centrului comercial.

Printre angajaţi, un bărbat care umplea aparatele cu bomboane a declarat pentru „Le Parisien“ că a văzut oameni cuprinşi de panică care ieşeau din mall şi prin locurile de aprovizionare. „Toată lumea fugea şi striga: «Sunt înarmaţi! Sunt înarmaţi! Trebuie să ieşim!»“, a declarat angajatul mall-ului.

Potrivit relatărilor de la faţa locului, unul dintre cei trei tâlhari a fost recunoscut ca un angajat al magazinului Primark unde sunt ţinuţi ostaticii.


Poliţia franceză anunţă că cel puţin zece persoane sunt ţinute ostatice într-un magazin Primark aflat în Villeneuve-la-Garenne, lângă Paris.

În jurul 6.30 (8.30, ora României), doi sau trei oameni înarmaţi au intrat în magazinul Primark, încercând să-l jefuiască“, a declarat o sursă din cadrul poliţiei, citată de „Le Parisien“ 

Forţele de intervenţie speciale RAID au fost trimise la faţa locului.

Potrivit BFM TV, un angajat al magazinului, situat în centrul comercial Quartz, a reuşit să trimită un mesaj text către un prieten şi să-l alerteze de luarea de ostatici. La 7 dimineaţa, ora locală, unul dintre angajaţi ar fi trimis un mesaj unui prieten, în care spunea: „Suntem ţinuţi ostatici de doi bărbaţi înarmaţi“.

Nu este clar dacă atacatorii sunt încă în interiorul clădirii sau au fugit. Ei au încuiat personalul magazinului într-o cameră sigură.

O sursă din poliţie a declarat că nu pare a fi vorba despre un atac terorist.

Deşi posturile de televiziune franceze încă se concentrează pe criza din Grecia, notează „The Telegraph“, pupulaţia este încă speriată după atacurile din ianuarie care au început cu revista satirică Charlie Habdo şi au culminat cu 17 persoane ucise, dintre care 12 jurnalişti.

Cel mai recent atac din Franţa a implicat decapitarea unui bărbat, în urmă cu doar două săptămâni, lângă Lyon, în ceea ce Guvernul a numit „un atac terorist islamist“.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite