16 luni de închisoare pentru un bărbat care a furat gogoşi în infernul din Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tribunal din Manchester l-a condamnat la 16 luni de închisoare pe un bărbat care a furat gogoşi dintr-un magazin din centrul oraşului, în timpul revoltelor.

Thomas Downey (foto), în vârstă de 48 de ani, fusese eliberat din închisoarea din oraş, la 9 august, când s-a trezit în mijlocul revoltelor.

Infractorul cu un cazier impresionant participase la o întâlnire a Alcoolicilor Anonimi, după care a băut o sticlă de vin şi a intrat în magazinul Krispy Kreme din Piccadilly Gardens. La sosirea a 20 de poliţişti, el a fost surprins cu o cutie de gogoşi asupra sa.

Thomas Downey a recunoscut că a furat gogoşile şi că a încălcat o restricţie pentru comportament antisocial, pătrunzând în partea centrală a oraşului în care nu avea voie.

 "Bei prea mult şi prea des, iar când eşti sub influenţa băuturii devii o ameninţare şi comiţi abuzuri", i-a spus judecătorul Robert Atherton.

Distrus de protestatari înainte ca Downey să intre după gogoşi, magazinul a înregistrat pagube totale de circa 17.000 de lire sterline (aproape 20.000 de euro).

Tribunalul a fost informat că Downey este înregistrat cu 233 de infracţiuni şi peste 100 de condamnări.

Avocatul lui a spuns însă că bărbatul avea doar patru lire în buzunare când a ieşit din închisoare, pe care le consumase pe ţigări.  El a intrat în magazin pentru că îi era foame şi nu pentru a provoca distrugeri.

"Nu îşi poate aminti evenimentele, pentru că era beat, dar are remuşcări", a adăugat avocatul.

image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite