OMS, îngrijorare față de creșterea cazurilor de boli respiratorii în China. Recomandă măsuri de protecție

0
Publicat:

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a exprimat, miercuri, îngrijorare cu privire la creșterea numărului de cazuri de boli respiratorii în China și a făcut apel la populație să adopte măsuri de protecție.

China, val de boli respitarotii FOTO Getty Images
China, val de boli respitarotii FOTO Getty Images

Acest anunț vine la patru ani de la apariția în China a unei pneumonii virale misterioase, care ulterior a fost asociată cu declanșarea pandemiei de COVID-19.

„OMS a trimis o solicitare oficială către China pentru a obţine informaţii detaliate cu privire la o creştere a bolilor respiratorii şi a focarelor de pneumonie raportate la copii”, a scris organizaţia pe reţeaua X (fostă Twitter), într-un comunicat a cărui autenticitate a fost confirmată pentru AFP de un purtător de cuvânt al OMS.

Organizația a subliniat importanța adoptării unor măsuri pentru reducerea riscului de boli respiratorii, măsuri care au fost deja recomandate în timpul pandemiei de COVID-19. Măsurile includ vaccinarea, distanțarea față de pacienți, izolarea în caz de simptome, testarea și îngrijirea medicală, precum și purtarea măștii de protecție, acolo unde este necesar.

La 13 noiembrie, autoritățile chineze au atribuit creșterea numărului de cazuri de boli respiratorii ridicării restricțiilor asociate COVID-19 și circulației agenților patogeni cunoscuți. În urma constatărilor, organizaţia cu sediul la Geneva a solicitat miercuri Chinei „informaţii epidemiologice şi clinice suplimentare, precum şi rezultate de laborator privind aceste focare raportate la copii, prin mecanismul Regulamentului Sanitar Internaţional”.

OMS se află acum în așteptarea răspunsul Chinei la această solicitare. În trecut, organizația a criticat lipsa de transparență și cooperare a autorităților chineze în timpul pandemiei de COVID-19.

De la mijlocul lunii octombrie, OMS a semnalat o creștere a cazurilor de boli respiratorii în nordul Chinei, iar rapoartele media au prezentat imagini cu spitale aglomerate și copii aflați în sălile de așteptare. Cu toate acestea, nu au fost furnizate încă informații detaliate cu privire la cauza exactă a creșterii cazurilor.

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite