Doi morţi și zeci de dispăruţi în urma unei alunecări de teren în provincia chineză Yunnan VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O alunecare de teren care s-a produs luni în provincia chineză Yunnan a provocat moartea a două persoane, iar alte zeci au fost date dispărute. Operaţiunile de salvare sunt în plină desfăşurare în condiţii de zăpadă şi temperaturi negative, informează Reuters, citată de Agerpres.

Sunt date dispărute cel puţin 47 de persoane din 18 locuinţe, potrivit televiziunii de stat China Central Television (CCTV). Două dintre persoanele dispărute au fost găsite moarte luni dimineaţă.

„Muntele tocmai s-a prăbuşit”

Alunecarea de teren s-a produs aproximativ la ora locală 5:51 (21:51 GMT) și a afectat două sate din apropierea oraşului Zhaotong (sud-vest), acoperind locuinţele aflate la baza unui deal cu pământ maroniu prăbuşit de pe versant, a relatat CCTV.

„Muntele tocmai s-a prăbuşit, zeci de persoane sunt îngropate'', a declarat pentru CCTV un bărbat pe nume Gu, martor al alunecării de teren.

Localnicul a relatat că patru dintre rudele sale sunt îngropate sub dărâmături.

„Erau acasă şi dormeau'', a mai spus el.

Zeci de oameni sunt dați dispăruti. FOTO captură video YouTube SCMP Clips
Zeci de oameni sunt dați dispăruti. FOTO captură video YouTube SCMP Clips

Pompierii încearcă să găsească supravieţuitori printre dărâmături. Deocamdată, nu se ştie care ar putea fi cauza alunecării de teren.

1.000 de salvatori la locul tragediei 

Aproape 1.000 de salvatori au fost trimiși de autorități la locul tragediei. Echipele de intervenție sunt însoţite de circa 200 de vehicule de salvare, a mai relatat postul de televiziune chinez.

Vicepremierul chinez Zhang Guoqing conduce un grup de lucru care coordonează salvatorii de la faţa locului.

Peste 500 de persoane au fost evacuate din locuinţe.

Yunnan este una dintre provinciile sudice ale Chinei care se confruntă în prezent cu temperaturi foarte scăzute, potrivit Centrului naţional meteorologic

Amintim că, în 2013,  o altă alunecare de teren produsă în sud-vestul Chinei a provocat moartea a 46 de persoane, dintre care 19 copii, potrivit bilanţului de atunci al autorităţilor din provincia Yunnan.

În 2008, două cutremure au afectat aceeași provincie Yunnan, nouă persoane au fost rănite, iar zeci de mii de oameni au fost evacuaţi.

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite