China redeschide granițele pentru turiști, după trei ani de închidere din cauza COVID

0
Publicat:

China și-a redeschis granițele pentru vizitatorii străini, pentru prima dată de când a impus restricții de călătorie în martie 2020. Călătorii care sosesc în China nu vor mai fi nevoiți să intre în carantină, potrivit BBC News.

Sute de mii de persoane sunt așteptate în China. FOTO Jerome Favre / EPA-EFE / Shutterstock
Sute de mii de persoane sunt așteptate în China. FOTO Jerome Favre / EPA-EFE / Shutterstock

Măsura reprezintă o schimbare semnificativă în politica Chinei cu privire la Covid, în timp ce țara se luptă cu o creștere a numărului de cazuri.

Persoanele care vor intra în China vor avea în continuare nevoie de dovada unui test PCR negativ.

Pentru multe familii, măsura înseamnă șansa de a-și vedea familiile reunite.

O femeie a mărturisit pentru agenția de știri Reuters că nu și-a mai văzut părinții de ani de zile - în ciuda faptului că unul dintre ei suferă de cancer de colon. 

Se așteaptă ca, în următoarele săptămâni, 400 000 de persoane să călătorească din Hong Kong în China. Sunt estimate cozi lungi pentru zborurile către orașe precum Beijing și Xiamen.

Începutul "chun yun"

Redeschiderea granițelor Chinei are loc la începutul „chun yun”, prima perioadă de călătorie de Anul Nou Lunar. Anterior pandemiei, aceasta reprezenta, la nivel mondial, cel mai mare fenomen anual de migrație a oamenilor care se întorceau acasă pentru a petrece timp cu familia.

Două miliarde de persoane sunt așteptate să călătorească cu prilejul acestei perioade, dublu față de numărul celor care au călătorit anul trecut.

De-a lungul ultimilor trei ani, China a avut una dintre cele mai stricte politici de sănătate Covid din lume, cu numeroase restricții,  închideri, cerințe frecvente de testare.

Toate acestea au avut un impact semnificativ asupra economiei naționale.

În urma protestelor în masă desfășurate în întreaga țară, declanșate de un incendiu într-un bloc înalt din regiunea Xinjiang, în urma căruia au murit 10 persoane, guvernul a revenit asupra acestei politici.

Amintim că, după ce Beijingul a renunțat la politica „zero Covid”, ridicând restricțiile, mulți tineri chinezi încearcă să se infecteze cu virusul, potrivit BBC.

Uniunea Europeană a decis să încurajeze statele membre în a cere tuturor călătorilor din China să prezinte înainte de plecare un test negativ de COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte. Un acord în acest sens a fost agreat în urma unei reuniuni formate din experți, care a avut loc miercuri.

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite