Zodia îţi spune bolile pe care rişti să le dezvolţi: ce nativi au marcate pe astrogramă tendinţe suicidare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zodia
îţi spune bolile pe care rişti să le dezvolţi. Foto nadlanu.com
Zodia îţi spune bolile pe care rişti să le dezvolţi. Foto nadlanu.com

Schizofrenie, tulburări bipolare sau tendinţe suicidare sunt doar câteva dintre bolile la care sunt predispuşi oamenii în funcţie de zodie. Mai multe studii dezvăluie cum luna naşterii îţi poate schimba traiectoria vieţii, în funcţie de problemele medicale întâmpinate.

Înca din cele mai vechi timpuri, oamenii priveau pe cer pentru a căuta răspunsuri la întrebările lor. Pe măsură ce au acumulat mai multe cunoştinţe, au apărut astrologii, iar  stelele au început să le "vorbească". 

În prezent, există persoane care au ajuns să nu plece la serviciu înainte să afle ce le rezervă astrele, folosind aceeaşi sursă pentru a-şi alege partenerul, data nunţii sau destinaţia lunii de miere.

Conform astrologilor, luna naşterii poate spune inclusiv bolile pe care oamenii riscă să le dezvolte:

Schizofrenia şi tulburările bipolare sunt mai frecvente la persoanele născute în zodia Capricorn, Varsator şi Pesti

Schizofrenia şi tulburare bipolare sunt studiate intens, fiind două dintre cele mai frecvente tulburări de personalitate, care afecteaza întreaga viaţă a pacientului. Unele studii au analizat incidenţa acestor boli în rândul pacienţilor, constatând că persoanele născute în ianuarie, februarie şi martie au cel mai mare risc de a dezvolta aceste boli. Un studiu efectuat la Universitatea Regina Maria din Londra, a arătat că luna ianuarie este luna în care se nasc cei mai multi pacienti cu schizofrenie, fiind urmată  îndeaproape de februarie şi martie, scrie lifehack.org.

Tendinţele suicidare sunt mai frecvente la persoanele născute sub zodia Berbec şi Taur

Un alt studiu, de data aceasta realizat de Universitatea din Liverpool a constatat că sinuciderea este mai frecventă în rândul persoanelor născute în lunile aprilie şi mai. Studiul a constatat ca oamenii nascuţi în Berbec şi Taur au un risc de 17% mai mare de a comite suicid, comparativ cu persoanele născute sub alte zodii. Femeile născute în aprilie şi mai au 13% mai multe şanse de a comite sinucid, comparativ cu bărbaţii născuţi în aceleaşi luni.

Oamenii nascuţi sub semnul zodiilor Sagetător, Vărsator şi Capricorn au un nivel mai scăzut de agreabilitate

Există cinci trăsături principale de personalitate: agreabilitate, extraversiune, deschidere, nevroză, şi conştiinciozitate. Agreabilitate este acea căldură de caracter, compasiune şi  cooperare care, potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Tokyo, nu se regăseşte în personalitatea oamenilor născuţi în lunile decembrie, ianuarie şi februarie.

Nativii nascuţi în Gemeni, Rac si Leu au un nivel mai scăzut de conştiinciozitate

O altă trăsătură de personalitate este constiinciozitatea, care este abilitatea de a fi atent. Conform unui studiu efectuat la Universitatea din Bologna, oamenii născuţi vara, au această trăsătură mai puţin dezvoltată. 

O altă descoperire interesantă este faptul că oamenii născuţi toamna sau iarna sunt matinali, în timp ce nativii care îşi serbează ziua de naştere primăvara sau vara sunt "bufniţe de noapte".

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite