VIDEO Selfie Olympics - Doar o poză. Like & Share

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pozele pe care ni le facem singuri cu telefonul mobil, botezate cu numele generic „selfies“ şi pe care le postăm pe reţelele sociale au devenit în ultimele patru zile motiv de competiţie. Acum, toată lumea ne poate admira în diferite momente, pentru că pe Facebook a fost creată şi o pagină specială pentru pozele oamenilor de peste tot.

Competiţia a prins imediat şi utilizatorii s-au grăbit să posteze cele mai năstruşnice momente. Despre motivele din cauza cărora avem nevoie de această expunere publică am vorbit, la Adevărul Live, cu Vlad Andriescu, jurnalist, şi cu psihologul Mihai Copăceanu, blogger adevarul.ro, într-o discuţie moderată de Adriana Mariş.

Cele mai importante declaraţii:

Selfie-ul este ciudat, abia în 2012 a devenit un fenomen. Există un studiu care arată că 91% din adolescenţi şi-au făcut cel puţin un selfie, iar selfie olympics este mult mai puţin nociv şi prin acest lucru oamenii sunt şi ironici. 

Nu ştiu dacă toate sunt făcute dintr-o formă de narcisism, însă cred că pentru oameni este important în primul rând imaginea de sine şi nu numai modul în care ei se privesc, ci modul în acre sunt priviţi de către ceilalţi.

Din păcare, chiar dacă este o practică întâlnită în rândul adolescenţilor, cred că vârsta scade. 

Facebook-ul a devenit o presiune, trebuie să fii activ, să postezi. Cu cât ai mai mulţi prieteni, cu atât eşti mai stresat, arată un studiu. Un stres în plus care ne îndepărtează de alte activităţi, devine o prioritate pentru noi. 

Selfie Olympics - Doar o poză. Like & Share 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite