VIDEO Cum să îţi faci mască de protecţie acasă dacă nu ştii să coşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Masca de protecţie poate fi făcută acasă chiar dacă nu ştii să coşi FOTO Captură video
Masca de protecţie poate fi făcută acasă chiar dacă nu ştii să coşi FOTO Captură video

Masca de protecţie, care reprezintă un scut împotriva coronavirusului, în plină pandemie, poate fi făcută şi acasă, chiar dacă nu ştii să coşi.

Există soluţii şi pentru cei care au dificultăţi în a-şi achiziţiona mască chirurgicală împotriva COVID-19. Ea poate fi făcută acasă, chiar şi dacă nu te pricepi la cusut. Însă, ai nevoie de câteva tutoriale de pe internet.

Jurnaliştii de la o televiziune din Tennessee, SUA, au descoperit un clip video pe YouTube, care explică ce trebuie să faci, pas cu pas.  

Astfel, pentru crearea unei măşti de protecţie ai nevoie doar de o foarfecă, o bucată de material şi două elastice de păr.

Instrucţiuni: Materialul folosit trebuie tăiat în aşa fel încât să fie destul de lat şi de lung pentru a vă acoperi nasul şi gura, iar apoi acesta trebuie îndoit pe lungime. Apoi, la fiecare dintre capete legaţi un elastic de păr. Aduceţi capetele legate spre interior şi tot ce mai rămâne de făcut e să aranjaţi masca în dreptul gurii şi al nasului, fixând elasticele după urechi.

Centrul american pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (CDC) a revenit asupra recomandărilor anterioare făcute în contextul pandemiei, astfel purtarea măştilor simple din textile ar putea încetini răspândirea virusului mortal, notează Click!.

Experţii avertizează, totuşi, că o mască textilă nu este la fel de eficientă ca una chirurgicală. 

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri