VIDEO Bătrânul J.R. dă „aurul negru“ pe „aurul verde“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Larry Hagman conduce o maşină „verde“ cu motor hibrid
Larry Hagman conduce o maşină „verde“ cu motor hibrid

La venerabila vârstă de 78 de ani, Larry Hagman s-a transformat într-un ecologist convins. Cunoscutul actor care a jucat rolul vicleanului J.R. Ewing în serialul „Dallas“ a investit aproape un milion de dolari în panouri solare pentru casă şi conduce o maşină hibrid.

În urmă cu 20 de ani interpreta încă rolul lui J.R. Ewing, imfamul baron al petrolului din celebrul serial „Dallas". Acum, cea mai mare frică a seniorului Larry Hagman este să nu descopere „aur negru" în propria-i grădină.

„Deocamdată forez în căutarea apei. Dacă găsesc cumva petrol, voi sfârşi îngropat în hârţoage birocratice. Şi până la urmă, nu mai am eu timp pentru aşa ceva", spune amuzat cunoscutul actor, citat de publicaţia britanică „The Times".

Ironiile nu se opresc aici. Hagman, al cărui alter ego şi-a dorit „scufundarea" întregii lumi în ţiţeiul din Texas, este, în prezent, un susţinător proeminent al resurselor regenerabile, şi nu doar o altă vedetă de la Hollywood care vine cu platitudini „verzi", potrivit celor de la „The Times".

Asta o dovedeşte maşina hibrid Toyota Prius cu care actorul în vârstă de 78 de ani călătoreşte peste tot pentru a promova în rândul fermierilor şi al elevilor energia produsă prin puterea vântului, a soarelui şi a apei, chiar şi atunci când camerele de filmat nu sunt aţintite asupra sa.


Promovează Eficienţa energetică

În ultimii cinci ani, Larry Hagman a investit 750.000 de dolari pentru a-şi transforma casa din nord-vestul oraşului Los Angeles într-un tribut adus eficienţei energetice. „Cele cinci panouri solare au meritat fiecare bănuţ", spune actorul.

„Factura mea anuală la întreţinere s-a micşorat, în acest fel, de la 37.000 de dolari la 13 dolari", a adăugat el. Aleile din jurul casei sunt, în mod neobişnuit, vopsite în negru, pentru ca apa din conductele subterane să se încălzească mai repede înainte de a umple piscinele şi iazurile de pe proprietate.

"Factura mea anuală la întreţinere s-a micşorat, după folosirea energiei solare, de la 37.000 de dolari la 13 dolari."
Larry Hagman
actor

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite