Un specialist în cancer cerebral dezvăluie lucrurile pe care le face în fiecare zi pentru a reduce riscul de a face boala
0Un medic specialist în cancer cerebral a dezvăluit ce mănâncă, zilnic, pentru a reduce riscul de a face boala. O alimentație sănătoasă „este piatra de temelie a menținerii unei stări bune de sănătate”, susține acesta.

Dr. Sara Meade, neuro-oncolog clinician consultant la The Harborne Hospital din Birmingham, a declarat pentru dailymail care sunt obiceiurile sănătoase pe care le urmează pentru a-și menține creierul sănătos.
În fiecare an, în Regatul Unit, peste 12.000 de persoane sunt diagnosticate cu o tumoare cerebrală primară și aproximativ jumătate dintre acestea se dovedesc a fi canceroase.
Deși cauza celor mai multe tumori cerebrale nu este cunoscută, experții spun că există modificări ale stilului de viață care pot fi făcute pentru a reduce riscul.
Dormi suficient
Un somn bun în fiecare noapte ne poate ajuta creierul, deoarece Dr. Meade spune că „toți funcționăm mai bine” atunci când urmăm un model de somn sănătos.
Se recomandă ca adulții sănătoși să doarmă aproximativ șapte până la nouă ore pe noapte.
„În timp ce nevoile de somn ale fiecăruia sunt ușor diferite în ceea ce privește durata somnului, un somn de bună calitate este crucial pentru o minte sănătoasă și menținerea funcției cognitive”, spune expertul.
Deși trebuie efectuate mai multe cercetări cu privire la legătura directă dintre somn și riscul de cancer, medicul susține că cei „cei deficiențe de somn pot fi adesea supraponderali, au o dietă proastă, au modele de lucru deficitare, deci de multe ori totul merge mână în mână”.
„Aceasta poate duce la o judecată slabă, la luarea de decizii deficitare. După o noapte de somn prost, s-ar putea să te bazezi pe lucruri pe care nu le-ai face în mod normal, cum ar fi alegeri alimentare greșite”, spune dr. Sara Meade, neuro-oncolog.
O dietă echilibrată și sănătoasă
Medicul spune că o alimentație sănătoasă „este piatra de temelie a menținerii unei stări bune de sănătate”.
Consumul de produse precum peștele gras vă va oferi acizi grași omega-3 importanți, care ajută la sănătatea creierului, precum și alimente mai puțin grase și mai puțin zaharoase, pentru a vă ajuta să mențineți o greutate sănătoasă.
Dar Dr. Meade subliniază că este puțin probabil ca un singur aliment să aibă un impact clar asupra riscului dumneavoastră.
„Nu există nicio dovadă solidă că trebuie să mâncați un anumit aliment pentru a evita cancerul cerebral, este vorba despre o alimentație sănătoasă și menținerea unei greutăți normale pentru sănătatea generală”, a spus ea.
Potrivit specialiștilor, a fi supraponderal sau obez crește riscul a 13 tipuri de cancer, inclusiv meningiom (un tip de tumoră cerebrală). Unul dintre motive este din cauza faptului că excesul de grăsime determină creșterea nivelului de hormoni de creștere din organism, ceea ce face ca celulele să se dividă mai des.
Fiecare dintre aceste diviziuni suplimentare reprezintă o altă șansă potențială de apariție a celulelor canceroase, ceea ce crește riscul de apariție a bolii. Un alt factor care crește riscul este faptul că celulele imunitare sunt atrase de zonele din organism în care există multe celule grase.
Aer curat și mișcare
Expertul crede că a face lucruri plăcute, active sunt vitale pentru o bună sănătate a creierului.
„Ar putea fi o baie, o plimbare cu familia, câinele sau un prieten, sau chiar ceva la fel de simplu ca ieșirea din zona clinică pentru 20 de minute pentru a bea o cafea cu un coleg” explică ea.
De asemenea, „implicarea în activități care aduc bucurie ajută la reducerea stresului și promovează o perspectivă pozitivă asupra vieții”.
Echilibrarea stresului
Menținerea stresului la distanță este, desigur, vitală pentru menținerea unei minți sănătoase. Și, deși nu există suficiente dovezi care să arate că persoanele care sunt mai stresate sunt susceptibile de a face cancer, dr. Meade susține că gestionarea stresului vă va ajuta să aveți o „calitate a vieții mai bună”.
„Este vorba despre a ne oferi cele mai bune șanse. Mulți dintre noi nu putem controla dacă vom avea sau nu cancer cerebral în viața noastră”, explică expertul.