Uleiul de palmier, cel mai bun la prăjit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Originar din Africa, uleiul de palmier este folosit de mai bine de 5000 de ani. Se numără printre cele mai sănătoase uleiuri pentru gătit, căci nu conţine acizi graşi trans, responsabili de apariţia unor afecţiuni ale inimii, cât şi a unor forme de cancer.

Acest ulei vegetal, care are o culoare roşiatică, se obţine prin presarea, la rece sau la cald, a pulpei fructelor palmierului. Se mai poate obţine, de asemenea, şi din seminţele fructului.

Cum îl alegi

Cel mai indicat tip de ulei de palmier este cel nehidrogenat. Potrivit prof. dr.  Gheorghe Mencinicopschi, uleiul nehidrogenat de palmier este bogat în acizi graşi esenţiali, nu conţine colesterol şi are un conţinut scăzut de  acizi graşi saturaţi, faţă de alte uleiuri.

Dacă este depozitat la o temperatură mai mică de 20°C,  uleiul de palmier devine solid, dar nu îşi pierde din proprietăţi.

Ideal pentru gătit

Nutriţioniştii îl recomandă pentru prăjt, căci îşi păstrează proprietăţile, chiar şi la temperaturi de 230 de grade. Aşadar, acesta nu se descompune în substanţe toxice în timpul procesului de prăjire,deci nu este periculos pentru sănătate.

Totodată, este ideal pentru gătit, deoarece nu are nici gust, nici miros, ceea ce înseamnă că alimentele îşi vor păstra propria savoare.

Află mai multe beneficii ale uleiului pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite