„Reţete” vindecătoare cu ghiocei

0
0
Tinctura de ghiocei este recomandată în cazul în care suferi de sindromul mâinilor şi al picioarelor reci.
Tinctura de ghiocei este recomandată în cazul în care suferi de sindromul mâinilor şi al picioarelor reci.

Vestitori ai primăverii, ghioceii ne încântă nu doar cu aspectul lor deosebit, ci şi cu multiplele întrebuinţări pe care le au, ca adjuvanţi în tratarea bolilor.Sunt folosiţi din timpuri străvechi ca remedii în cazul migrenelor sau al reumatismului şi pentru îmbunătăţirea circulaţiei sângelui.

Bune pentru reumatici

Reumaticii şi persoanele cu dureri musculare frecvente au de suferit în urma schimbărilor de vreme. Cum primăvara este un sezon de tranziţie şi temperaturile încep să fie mai ridicate, este posibil să resimţi o stare generală de rău şi să fii lipsită de energie. Întrucât au un efect analgezic asupra organismului, ghioceii te pot ajuta în acest sens. Ca să beneficiezi de proprietăţile lor terapeutice, adaugă un pumn de ghiocei în apa caldă de baie şi stai 20 de minute cât să te relaxezi. În plus, la nevoie, îi poţi aplica pe articulaţiile dureroase, sub formă de comprese.

Circulaţia sângelui, intensificată de tinctură

Tinctura de ghiocei este recomandată în cazul în care suferi de sindromul mâinilor şi al picioarelor reci. Ca să-ţi pui sângele în mişcare,alege 20 de fire de ghiocei pe care le macerezi în 100 ml
de alcool de 60 de grade C, timp de două săptămâni. După ce ai strecurat soluţia, o foloseşti pentru masarea locurilor cu probleme.

Alte beneficii ale ghioceilor asupra sănătăţii, pe clickpentrufemei.ro.

Viață sănătoasă


Ultimele știri
Cele mai citite