Rădăcina de brusture previne cancerul cervical

0
0

Acest remediu pe bază de plante ajută la prevenirea sau chiar inversarea modificărilor precanceroase din cervix. Cum trebuie folosit ca să fie mai eficient.

Cervixul este un pasaj de trecere între vagin şi uter. El protejează organele reproducătoare de bacterii, virusuri şi de alţi microbi cu potenţial de infecţie. Cel mai mare pericol este apariţia celulelor displazice care anunţă un posibil cancer de col uterin. De aceea, este important ca, măcar o dată pe an, să ajungem la ginecolog pentru testul Babeş-Papanicolau care evidenţiază apariţia acestor celule mutante.

Rădăcina de brusture face parte din remediile naturiste eficiente în prevenirea modificărilor care duc la cancer de col uterin, potrivit „Cărţii sănătăţii femeii“, semnată de dr. Marilyn Glenville, specialistă britanică în sănătate şi nutriţie.

Specialiştii în lante sunt de părere că este mai eficient când este folosit proaspăt, dar constituienţii săi activi îşi pot face efectul şi în stare uscată, potrivit aceleiaşi surse. Persoanele îngrijorate de cancerul cervical pot lua brusture sub formă de tinctură – o linguriţă diluată în apă, de 2-3 ori pe zi – sau sub formă de capsule – 500-700 de miligrame zilnice.

Din brusture se poate prepara şi un decoct bun ca altenativă la cafeină. Astfel, se fierb timp de 10 minute 2 linguriţe de rădăcină de brusture proaspătă, rasă fin, în 4 pahare de apă. După ce decoctul se răceşte se strecoară şi se bea câte un pahar de 2 ori pe zi. Lichidul rămas se păstrează într-un recipient în frigider, timp de 24 de ore.

Viață sănătoasă


Ultimele știri
Cele mai citite