Măceşele şi nebănuitele lor beneficii
0
Măceşele sunt o sursă grozavă de vitamine. Conţin o cantitate deloc de neglijat de vitamina C, dar şi de vitaminele A, B1, B2, PP şi K. De asemenea, sunt bogate în magneziu, potasiu şi fosfor care fac ca măceşele să aibă numeroase proprietăţi benefice pentru organism.
Măceşele pot fi consumate crude, în salate, însă, pentru tratarea diverselor afecţiuni, se pot cumpăra din farmacie (sau – de ce nu – să le preparaţi chiar acasă) ceaiuri, tincturi şi decoct - toate pe bază de măceşe, în funcţie de ce aveţi nevoie.
Luptă împotriva răcelilor şi gripelor
Preparatele farmaceutice din măceşe sunt recomandate în prevenirea şi tratarea virozelor şi gripelor. Iată cum se administrează în aceste afecţiuni:
Infuzie: Puneţi 2-2,5 g de fructe la o cană de apă clocotită. Lăsaţi să infuzeze timp de 12 minute, apoi strecuraţi. Beţi 3 căni pe zi.
Tinctura: Puneţi 30 de picături într-un pahar cu apă. Luaţi de 3 ori pe zi, înainte de mese.
Te scapă de diaree
Pe de altă parte, decoctul de măceşe vă scapă de diaree. Iată cum se prepară acesta: sunt necesare 30-50 g de fructe măcinate la 1 I de apă clocotită. Lăsaţi să infuzeze 10-12 minute, iar apoi strecuraţi. Beţi decoctul regulat, mai ales la micul dejun.
Află pe clicksanatate.ro ce alte beneficii îţi aduce consumul de măceşe!