Lanolina pură vindecă rănile rapid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cicatricele trec mai repede cu lanolină pură, care ajută la regenerarea pielii.
Cicatricele trec mai repede cu lanolină pură, care ajută la regenerarea pielii.

Introdusă în diverse produse cosmetice, lanolina pură poate fi folosită şi ca atare, pentru regenerarea pielii rănite.

Aşa cum pielea noastră secretă sebum, lanolina este secretată de pielea oilor. În timp, lanolina s-a dovedit benefică în tratarea unor afecţiuni ale epidermei, având efect hidratant nu numai pentru piele, ci şi pentru păr.

De aproape 60 de ani, lanolina este unul dintre ingredientele folosite la realizarea produselor de îngrijire, ca şampoanele, sau a cosmeticelor, cum sunt cremele pentru ten sau creme hidratante.

Cum acţionează asupra pielii

Aplicat prin masarea pielii rănite, unguentul cu lanolină pură reţine apa la nivelul ţesuturilor epiteliale, hidratează intens pielea şi o ajută să se regenereze. Folosită mai multe zile la rând, chiar şi după cicatrizarea rănii, netezeşte şi întinde pielea vătămată. Alte atuuri al lanolinei sunt faptul că este naturală şi că are o structură moleculară apropiată de cea a pielii umane.

Lanolina pură şi cosmeticele pe bază de lanolină pot fi folosite pentru pielea uscată. Are efect emolient şi conferă un plus de lipide pielii.

Info

La puţin după introducerea lanolinei în produsele cosmetice şi dermatologice, au fost raportate cazuri de alergie, însă în timp, au fost selectate surse care ofereau lanolină de calitate foarte bună şi au făcute teste pentru obţinerea unor produse non-alergice pe bază de lanolină pură. Prin urmare, alergia a rămas un efect advers legat de trecut.

Află pe clicksanatate.ro în ce alte situaţii îţi poate fi de ajutor lanolina!

5 tipuri de terapii antistres, la îndemâna ta

Mai există viaţă sexuală după naşterea copilului?

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite