Efectul unui pahar cu apă caldă băut când te trezeşti. Ce rişti dacă bei apă după fructe sau salate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi litri pe zi de apă asigură o hidratare corespunzătoare a organismului
Doi litri pe zi de apă asigură o hidratare corespunzătoare a organismului

Deşi nu este un aliment, apa este complementară acestuia. Băută în cantitate de doi litri pe zi asigură o bună funcţionare a organelor, fiind benefică pentru organism.

După cum ştim, apa este vitală pentru om. 60-70% din organismul uman e format din apă care are un rol extrem de important în funcţionarea tuturor organelor şi sistemelor.

Principalele surse de apă pentru organism sunt băuturile (apă, băuturi nealcoolice şi alcoolice, alimente şi mâncare, fructe, legume, supe,ciorbe, ceaiuri, infuzii de plante, cafea) – aproximativ 2.000 de ml pe zi şi alimentele – 700-1.000 de ml pe zi. Prin urină se elimină 1.500 ml/zi, iar prin transpiraţie şi fecale se pierd încă 1.500 ml/zi, potivit Abecedarului de nutriţie.

Când trebuie să bem apă?

Setea este un semnal că organismul este deshidratat. Mulţi beau primul pahar cu apă imediat după ce s-au trezit. Dacă este caldă aceasta are efect stimulator, asemănător ceaiului sau cafelei.

Cel mai frecvent se recomandă ca apa să fie băută după masă sau între mese. Medicul nutriţionist Nicolae Hâncu recomandă ca apa să nu fie băută după consumul de fructe sau salate pentru că pot apărea intoleranţe digestive, balonare, disconfort abdominal şi diaree.

Totodată, apa are un rol important şi în dietele de detoxifiere. Consumul a doi litri de apă pe zi antrenează eliminarea toxinelor din organism. În cazul în care consumul este mai mic toxinele se depun pe organe, îmbolnăvindu-le. Primii care au de suferit sunt rinichii.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite