Cum scapi de coșurile de pe piept. Soluția pentru acneea toracică, explicată de dermatologi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acneea corporală poate fi ținută sub control. Mai mulți experți în dermatologie explică, pentru publicația Women’s Health, care sunt cele opt reguli ce trebuie respectate pentru a vindeca definitiv acneea de pe piept.

FOTO  Women’s Health
FOTO Women’s Health

În primul rând, trebuie clarificat ce este acneea toracică.

Potrivit lui Joshua Zeichner, medic dermatolog certificat în New York, acneea toracică (așa cum este numită de mulți dezvoltarea de coșuri pe piept) este adesea o combinație de puncte negre, puncte albe și umflături roșii și inflamate.

Dar cu ce se deosebește această formă de problemele obișnuite cauzate de acnee? Răspunsul îl dă Miriam Vega Gonzalez, un alt medic dermatolog certificat în SUA, pentru aceeași publicație. 

„Ei bine, se pare că, de fapt, nu este deloc diferită. În ceea ce privește cauzele, acneea toracică este aceeași ca și în cazul acneei obișnuite, dar este localizată doar pe piept (...). Este același tip de fiziologie - sunt pori înfundați, care uneori se inflamează", explică specialistul, potrivit Women’s Health.

Reguli de aur pentru a scăpa de acneea corporală

Vestea bună este că acneea corporală poate fi ținută sub control. Iată care sunt, conform experților citați de Women’s Health, cele opt reguli ce trebuie respectate pentru a vindeca definitiv acneea de pe piept: 

1. Folosește o soluție de spălare a corpului specifică pentru acnee!

2. Asigură-te că exfoliezi delicat zona!

3. Încearcă un tratament local! Potrivit Dr. Zeichner, produse precum peroxidul de benzoil ori acidul salicilic pot fi utile și în tratarea erupțiilor de pe piept.

4. Ia în calcul și medicamentele orale cu prescripție medicală!

5. Poți lua în considerare și un peeling. Dacă nu poți face o programare la un profesionist, nu încerca să storci singur coșurile de pe piept. Poți opta pentru un simplu peeling chimic, fără însă să exagerezi (cel mult o singură dată pe săptămână).

6. Evaluează-ți rutina post-antrenament! Este recomandat să faci duș cât mai repede după ce ai terminat de făcut sport, dar este important să te speli și înainte de exercițiile fizice.

7. Verifică-ți loțiunile! Folosește-le pe cele care nu produc iritații sau nu au contraindicații!

8. Și nu în ultimul rând, chiar dacă tentația e mare, nu sparge coșurile!

Tratamente disponibile în România

Pe piața din România există o sumedenie de soluţii diferite şi medicamente disponibile. Important este ca atunci când remediile obişnuite dau greş, să te laşi pe mâna specialiştilor. 


Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite