Cinci activități care mențin creierul viu. Metode simple prin care te eliberezi de griji, induc o stare similară cu meditația

0
Publicat:

Creativitatea face mai mult decât să ne ofere o stare de spirit plăcută. Multe studii arată că implicarea în activități creative ne poate susține și îmbunătăți sănătatea mintală. Există numeroase lucruri pe care le putem explora pentru a menține creierul viu.

Fericirea vine din lucruri mici FOTO pixabay.com
Fericirea vine din lucruri mici FOTO pixabay.com

Creativitatea poate fi benefică atât pentru bunăstarea noastră mentală, cât și pentru cea fizică, potrivit Medical News Today . Activități precum scrisul, dansul și cântatul pot ajuta la autoexprimare, contribuie la depășirea traumelor, gestionarea emoțiilor negative și chiar ne pot scăpa de anxietate și susține sistemul imunitar, relatează makeuseof.com. 

Datorită tehnologiei vă puteți bucura de activități creative oriunde: pe telefon, tabletă sau desktop.

1. Colorarea ajută la relaxare

Deși pot părea nepotrivite, cărțile de colorat pentru adulți sunt o variantă ideală pentru relaxare. Colorarea este o activitate calmantă care vă poate ajuta creierul și corpul să se relaxeze, inducând o stare similară cu meditația, în sensul că vă scapă de gândurile negre și liniștesc mintea.

Veți găsi o mulțime de aplicații grozave pentru cărți de colorat pe Android. Una dintre cele mai bune metode pentru a vă susține sănătatea mintală este Terapia prin culoare. Gratuit pe iOS, Color Therapy permite utilizatorilor să picteze după numere sau să coloreze în imagini. Este, de asemenea, o aplicație socială, ceea ce înseamnă că poți să urmărești și să te conectezi cu alte persoane.

2. Desenul eliberează stresul

Un studiu din 2010 publicat pe PubMed Central a dezvăluit că implicarea în activități artistice are efecte pozitive asupra sănătății noastre. Arta ne oferă o modalitate de a ne exprima.

Desenul poate ajuta, de asemenea, la eliberarea stresului, la stimularea creativității și la creșterea stimei de sine, fiind o distracție excelentă pentru bunăstarea noastră mentală. Indiferent dacă doriți să explorați site-uri web care vă învață cum să desenați sau pur și simplu să luați un bloc și un creion și să faceți schițe, activitatea vă ajută să vă relaxați.

3. Scrisul crește stima de sine

Scrisul nu este doar pentru scriitori; este pentru oricine caută un mod expresiv de a-și îngriji sănătatea mintală. Un studiu al Asociației pentru Științe Psihologice arată că atunci când oamenii scriu despre experiențele emoționale, acest lucru le îmbunătățește starea și ajută la depășirea taumei.

Nu numai că scrierea creativă vă poate ajuta să vă exprimați gândurile și sentimentele, dar vă poate crește stima de sine și starea de spirit. Prin crearea unei lumi sau a unor personaje fictive puteți explora subiecte sau sentimente care ar putea fi provocatoare.

Începerea sau menținerea unui obicei de scris poate fi totuși dificilă, ceea ce poate apărea adesea din cauza lipsei de inspirație. În plus, scrisul nu ar trebui să fie o disciplină izolată, ci să meragă mână în mână cu lectura. 

4. Cântatul la un instrument îmbunătățește comunicarea

Terapia prin muzică este o practică frecventă folosite de specialiști pentru managementul stresului, îmbunătățirea comunicării, o memorie mai bună și atenuarea durerii.

Instrumentele pot fi scumpe, dar, din fericire, puteți învăța online gratuit, cu sau fără instrument . Beatbox, de exemplu, este un mod distractiv de a învăța cum să imiți sunetele tobelor.

5. Dansul te scapă de griji

Ca și în cazul multor alte activități creative, dansul este o modalitate excelentă de a vă exprima. Vă poate crește stima de sine, ajută la eliberarea endorfinelor, reduce stresul, vă poate crește încrederea și vă poate îmbunătăți funcția cognitivă.

Dansul în grup sau cu un partener vă poate ajuta, de asemenea, să construiți conexiuni și să obțineți un sentiment de apartenență. Dar dacă sunteți timid, este recomandat să dansați în propria casă. Puteți încerca un curs de dans online.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite