Cercetătorii și bucătarii australieni susțin că au descoperit un tort care ajută creierul să rămână sănătos VIDEO

0
Publicat:

Un grup de cercetători și bucătari australieni spun că au dezvoltat o rețetă de tort care ar putea stimula sănătatea creierului.

„Tortul de neuitat” contribuie la sănătatea creierului
„Tortul de neuitat” contribuie la sănătatea creierului FOTO captură video Meals on Wheels

Denumit „tortul de neuitat”, acesta conține ingrediente care ar ajuta la menținerea sănătății creierului, precum sfecla roșie, uleiul de măsline și scorțișoara.

Un cofetar s-a asociat cu mai mulți oameni de știință pentru a găsi o rețetă de tort care să îmbunătățească sănătatea creierului. Ingredientele, menționate de cofetarul Christopher Thé, sunt mai degrabă potrivite pentru o salată: spanac, turmeric, dovleac, sfeclă roșie.

Rețeta mai include și ingrediente precum uleiul de măsline și scorțișoara.

În acest moment nu există niciun test clinic care să dovedească beneficiile pentru creier ale „tortului de neuitat”. Cu toate acestea, echipa de la Universitatea din New South Wales (UNSW) din Sydney, Australia, afirmă că ingredientele au fost asociate cu îmbunătățirea fluxului sanguin și a oxigenului.

Echipa speră să atragă atenția asupra "problemei răspândite a declinului cognitiv în rândul persoanelor în vârstă din Australia".

Spre exemplu, sfecla roșie este cunoscută pentru îmbunătățirea fluxului sanguin și protejarea rețelei neuronale. Uleiul de măsline poate scădea biomarkerii bolii Alzheimer, în timp ce mierea este un antiinflamator natural. De asemenea, afinele pot îmbunătăți fluxul de oxigen către organele vitale.

"Există molecule în ingredientele alimentare care au efecte puternice în menținerea sănătății noastre", a declarat Johannes le Coutre, expert în alimentație și sănătate la UNSW, potrivit Euronews.

Acesta susține că alimentația este un element crucial în prevenirea și tratarea declinului cognitiv. "Conștientizarea a crescut în ultimii 10, 20, 30 de ani cu privire la ideea și conceptul de alimente funcționale", a adăugat el.

Kaarin Anstey, directorul Institutului Ageing Futures de la UNSW, a adăugat că ar fi ideal ca oamenii să aibă o dietă sănătoasă pe parcursul vieții.

"Dacă o persoană prezintă semne de declin cognitiv, dieta singură nu va îmbunătăți dramatic sănătatea creierului lor", a spus Anstey. "Studiile care au legat dietele mai sănătoase de un risc redus de demență măsurau modelele alimentare care probabil reflectau modul în care oamenii au mâncat de-a lungul timpului", a mai declarat acesta.

Thé, un cofetar experimentat, a declarat la rândul lui, că provocarea a fost obținerea echilibrului potrivit între ingrediente și arome.

"Prima versiune pe care am făcut-o avea gust de curry", a spus Thé.

Tortul a fost creat pentru a sărbători cea de-a 70-a aniversare a organizației caritabile de livrare a mâncărurilor Meals on Wheels, care se adresează în principal vârstnicilor.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite