Ceai din rădăcină de măceş – beneficii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tratamentele naturiste oferă câteodată soluţii simple la probleme medicale destul de complicate. De exemplu, o serie de afecţiuni ale rinichilor pot fi combătută printr-o simplă cură cu ceai din rădăcină de măceş.

Afecţiunile rinichilor pot fi doar producătoare de disconfort sau pot duce la complicaţii destul de severe; în oricare dintre cazuri, acestea sunt destul de răspândite în România – de obicei fiindcă apar şi ca urmare a altor afecţiuni, precum hipertensiunea sau obezitatea.

Prevenţia bolilor la rinichi poate fi prevenită prin consumul de lichide, în special apă sau ceaiuri – însă, în al doilea caz, cel din rădăcină de măceş se distinge prin efectele foarte benefice pentru sănătatea rinichilor.

Pe lângă efectul preventiv, ceaiul din rădăcine de măceşe este foarte bun pentru tratarea pietrelor şi a nisipului de la rinichi, deoarece sunt foarte bogate în vitamina C, dar şi în grupul A, în B1 şi B2.

Ceai din rădăcină de măceş – modalităţi de preparare

1. Se fierb 8 linguri de rădăcini de măceşe într-un litru de apă, timp de 20 de minute. Se acoperă cu un prosop şi se lasă 2 ore, apoi se strecoară. Este recomandat consumul a jumătate de pahar pe zi până la rezolvarea problemei.

2. Se iau 2 linguriţe de rădăcini de măceşe şi se taie bucăţele. Se fierb la fel ca în prima modalitate.

3. Se iau cca. 40 de grame de rădăcini de măceşe uscate uscate. Se fierb în 200 de ml de apă timp de 15-20 de minute, şi apoi se lasă la infuzat cinci ore, apoi se strecoară. Doza recomandată este de 200 de ml de ceai de trei ori pe zi, pentru 7-10 zile.

IMPORTANT! Recomandăm consultarea unui specialist înaintea alegerii unui tratament bazat doar pe ceaiuri şi infuzii.

Viață sănătoasă

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite