Ce este uleiul din turte de măsline şi care este diferenţa dintre acest ulei, mai ieftin, şi cel chiar din măsline
0
Uleiul de măsline este comercializat în mai multe variante. Uleiul din turte de măsline nu trebuie confundat cu uleiul de măsline. Uleiul din turte de măsline este obţinut prin prelucrarea turtelor rămase după presarea măslinelor.
Deşi mai ieftin decât uleiul de măsline extravirgin sau uleiul de măsline virgin, cel preparat din turte de măsline este de evitat întrucât este prelucrat chimic şi se obţine cu ajutorul unor solvenţi nu tocmai sănătoşi pentru organism.
Ulei din turte de măsline, proprietăţi. Patru categorii:
1. ulei de măsline extra-virgin
2. ulei de măsline virgin
3. ulei de măsline pur
4. ulei din turte de măsline
Uleiul de măsline extra-virgin provine din prima presare a măslinelor şi are o aciditate de 0,8%, în timp ce uleiul virgin are o aciditate de 2% şi nici acesta nu suferă tratament chimic la prelucrare.
Ce este uleiul din turte de măsline şi care este diferenţa dintre acest ulei, mai ieftin, şi cel din măsline
Uleiul din turte de măsline mai este denumit şi „Ulei de măsline Pomace” sau „Ulei de măsline Sansa” şi este obţinut din resturile rămase după presare mecanică. De asemenea, acest tip de ulei este tratat chimic astfel că nu este recomandat în detrimetrul uleiului de măsline extra-virgin sau virgin. Deşi este mai ieftin, uleiul din turte de măsline nu oferă de aceleaşi proprietăţi benefice, ci dimpotrivă, poate fi considerat toxic în momentul în care suferă prelucrare termică.