Cât de des ar trebui, de fapt, înlocuită periuța de dinți, potrivit unui stomatolog. Greșeli de păstrare

0
Publicat:

Periuța de dinți, un element esențial pentru menținerea sănătății orale, trebuie schimbată obligatoriu la un anumit interval de timp. Specialiștii recomandă înlocuirea cel puțin trimestrial.

Înlocuiți periuțele de dinți la fiecare trei - patru luni! FOTO Shutterstock
Înlocuiți periuțele de dinți la fiecare trei - patru luni! FOTO Shutterstock

Asociația Dentară Americană (ADA), care recomandă spălarea pe dinți de două ori pe zi, timp de două minute de fiecare dată, sugerează înlocuirea periuței de dinți la fiecare trei-patru luni sau mai des dacă periile sunt „vizibil maturate sau sfărâmicioase", potrivit YahooLife.

Înseamnă că la fiecare 12-16 săptămâni sau de aproximativ patru ori pe an e nevoie de această schimbare.

Potrivit ADA, înlocuirea periuței de dinți după acest program este esențială, deoarece eficiența unei periuțe scade pe măsură ce periile se uzează.

Cea mai bună regulă de bază este o dată la un trimestru. Deși nu este plăcut să te gândești la asta, germenii și bacteriile se pot acumula în perii periuței tale în timp. Fără o înlocuire adecvată, periajul tău pe dinți, prin urmare, devine mai puțin eficient", spune Dr. Victoria Veytsman, medic stomatolog.

Cum se întreține o periuță de dinți

Pentru creșterea longevității și eficienței periuței de dinți, ADA recomandă o bună clătire a periuței de dinți după fiecare utilizare pentru a îndepărta orice urmă de pastă de dinți sau resturi. Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, acesta este un pas deosebit de important.

Asociația Dentară Americană recomandă ca, după o clătirea periuței, aceasta să fie depozitată în poziție verticală, lăsând-o să se usuce la aer. Depozitarea unei periuțe de dinți într-un recipient închis ( chiar și doar în jurul capului periuței) „favorizează dezvoltarea microbiană mai mult decât lăsarea acesteia expusă la aer liber", potrivit asociației.

Unele modele de periuțe de dinți electrice avertizează, după un anumit număr de utilizări, că trebuie înlocuit capul de periuță.

Există și periuțe manuale care au indicatori care își pierd treptat culoarea pe măsură ce periuța de dinți îmbătrânește, amintind că este timpul pentru un schimb.

Este însă suficient și doar un memento în calendar sau pur și simplu notarea datei schimbului pe periuța de unică folosință, pentru a te asigura că procedezi corect.ee

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite