Ceaiul perfect care purifică sângele. Cine trebuie să evite băutura săracă în calorii, cum o prepari corect

0
Publicat:

Reumatismul, guta, cistita, tusea rebelă şi celulita sunt câteva dintre problemele ce pot fi atenuate dacă beneficiem de calităţile diuretice ale ceaiurilor din cozi de cireşe, spun fitoterapeuţii. Chiar dacă are proprietăți benefice, nu este recomandat tuturor persoanelor.

Ceaiul din cozi de cireșe, remediu pentru zeci de afecțiuni FOTO Shutterstock
Ceaiul din cozi de cireșe, remediu pentru zeci de afecțiuni FOTO Shutterstock

Băutura nu trebuie administrată persoanelor cu pietre mari la rinichi deoarece prin migrarea lor se pot produce blocaje renale.

De regulă, avertizează specialiștii, în timpul curei cu cozi de cireșe se consumă minimum 2l de apă/zi pentru a preveni deshidratarea care poate apărea în urma stimulării intense a activității rinichilor.

Datorită conținutului ridicat de potasiu și flavonoide, cozile de cireșe au puternice efecte diuretice. Au, de asemenea, proprietăți astringente și antidiuretice datorită conținutului bogat în taninuri, sunt depurative, antifebrile și antiinflamatoare renale.

Codițele de cireșe conțin vitamina B1, vitamina C și vitamina D. Datorită efectului diuretic, dar și antioxidanților pe care îi conține, ceaiul de cozi de cireșe este sărac în calorii și crește rezistența organismului în fața mai multor boli, scrie frunza-verde.ro.

Are un puternic efect diuretic

Iată cum se prepară ceaiul care este un adevărat scut împotriva a zeci de boli. Pune o lingură de cozi de cireșe într-un pahar cu apă clocotită (250 ml de apă) și lasă la infuzat pentru 5-10 minute. Strecoară ceaiul de cozi de cireșe și bea de două ori pe zi (dimineața și seara), cu aproximativ jumătate de oră înainte de masă, în cure de 30 de zile, maximum.

Conținutul ridicat de potasiu face ca acestea să aibă un puternic efect diuretic, depurativ și antiinflamator. Este recomandat împotriva infecțiilor urinare ușoare, dar și acute. 

Totodată, ceaiul din cozi de cireșe îmbunătățește funcționarea optimă a rinichilor. Pentru durerile din zona lombară, partea inferioară a spatelui, ceaiul de cozi de cireșe este cea mai bună soluție de tratament. Durerile, cât și bolile renale apar, de regulă, din cauza consumului insuficient de lichide, iar pe lângă consumul de apă, ceaiul este cel mai recomandat pentru funcționarea normală a rinichilor, arată sursa citată.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite