Alimente care te ajută să slăbeşti rapid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă eşti deja la dietă sau te pregăteşti să dai jos două-trei kilograme înainte de sărbători, află care sunt alimentele campioane la slăbire.

Somonul şi curcanul, surse bune de proteine

Până la Crăciun, când carnea de porc va predomina pe toate mesele, asigură-ţi necesarul de proteine din carne de curcan, pui, peşte. Somonul este excelent în dietele de slăbire, fiindcă este plin de omega 3, seleniu, vitamine din grupul B şi proteine care asigură senzaţia de saţietate. Pentru a-şi păstra cât mai mult din calităţile nutriţionale, somonul trebuie gătit lent, la abur sau în papiotă. Poţi varia cu păstrăv, macrou, sardine. O bună asociere a peştelui preparat la abur este sub formă de salată cu o vinegretă în care adaugi puţină spirulină, pentru a alcătui un cocteil hiperconcentrat în acizi graşi esenţiali şi vitamine.

Carnea de curcan este bogată în proteine, dar săracă în materii grase (cu condiţia de a îndepărta pielea). Un alt atu este conţinutul de fier şi tirosină, un aminoacid cu efecte dovedite antistres. Tirosina participă la producţia de dopamină, un neurotransmiţător implicat în starea de bine. Sfatul nutriţioniştilor este să alegem carne de curcan crescut în aer liber, iar ca mod de preparare ideal este cuptorul. Friptura de curcan poate fi asociată cu legume proaspete bogate în vitamine (salată verde, crudităţi).

Oul, un aliment complet

Oul conţine o listă întreagă de vitamine (A, B, D, E şi K) şi numeroşi antioxidanţi. Doza de seleniu face din acest aliment un remediu antiîmbătrânire. Şi oul conţine tirosină care favorizează starea de bine. O bună idee este să foloseşti ouă ecologice, care beneficiază de un bun echilibru nutriţional. Dar cum obiectivul tău este slăbirea, vei consuma ouăle gătite dietetic: poşate sau fierte. Un ou poşat alături de spanac şi o felie de pâine integrală constituie o cină excelentă.

Leguminoase în loc de cartofi

Încearcă pe cât posibil să înlocuieşti cartofii cu leguminoase: linte, năut, fasole uscată. Acestea au indice glicemic scăzut, dar o cantitate mare de potasiu şi fibre. Leguminoasele sunt şi surse bune de proteine vegetale: dacă sunt asociate cu orez, împreună furnizează întreaga gamă de aminoacizi asenţiali. Tot în leguminoase găsim fier şi magneziu. Nutriţioniştii recomandă condimentarea preparatelor pe bază de linte şi orez cu turmeric, care ajută foarte mult în procesul de slăbire.

Salate verzi: rucola, valeriană

Valeriana sau salata de câmp este una din puţinele vegetale care conţin omega 3. Iată un motiv întemeiat pentru a o consuma frecvent. Ca orice legumă cu frunze, valeriana are puţine calorii, doar 14 calorii la 100 de grame. Să nu uităm că verdeţurile abundă în antioxidanţi, precum vitamina C şi betacaroten, care ajută la combaterea radicalilor liberi şi a îmbătrânirii celulare. Valeriana, rucola, spanacul pot fi preparate şi sub formă de supă-cremă, este delicioasă cu un praf de curry şi puţin sos de soia. Salatele de verdeţuri pot însoţi foarte bine fripturile de pe mesele festive.

Kiwi, cocteil de vitamine

La gustarea dintre mese poţi alege unul-două kiwi. Acest fruct poate asigura doza zilnică de vitamina C, atât de necesară pentru imunitate în sezonul rece. Kiwi este de asemenea recunoscut pentru conţinutul de vitamina E şi fibre, insolubile şi solubile. El conţine şi o cantitate apreciabilă de potasiu, perfect pentru a lupta contra retenţiei de apă. Ideal este să asociezi kiwi cu puţine fructe de pădure (congelate), câteva migdale, pentru un plus de acizi graşi, sau cu fructe de goji, pentru un plus de energie.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite