3 diferenţe majore între stres şi anxietate
0
Mulţi oameni confundă stresul cu anxietatea şi cred că sunt acelaşi lucru. Dar există diferenţe majore între aceste două probleme. În timp ce anxietatea provine din interior, stresul este extern.
Stresul şi anxietatea au origini diferite
Una dintre cele mai mari diferenţe dintre stres şi anxietate este faptul că au declanşatori diferiţi, chiar dacă la început par că sunt aceiaşi. Dar anxietatea vine printr-o senzaţie de frică care este, de obicei, iraţională. (de exemplu, teama de a fi singur sau teama de eşec). Stresul, pe de altă parte, apare atunci când te simţi copleşită de obligaţii şi crezi că nu vei putea să faci totul. Stresul poate să apară în orice moment, chiar şi atunci când nu ai de îndeplinit o sarcină zilnică la muncă sau facultate.
Anxietatea este un simptom al stresului
Confuzia dintre stres şi anxietate rezultă din faptul că al doilea este un simptom al primului. Cu toate acestea, acest lucru este valabil numai în cazuri specifice. După cum am menţionat anterior, stresul este ceva care apare la un moment dat. Tinde să vină şi să plece. Dar, există, de fapt, ceva numit "stres cronic". În acele momente nu reuşeşti să adormi, ai gânduri negative şi obsesive. Apoi, anxietatea poate apărea ca un produs al stresului. Iar atunci când anxietatea se transformă într-un simptom al stresului, ea este însoţită de oboseală cronică, oboseală emoţională, lipsă de motivaţie şi chiar depresie.
Descoperă care sunt cele 3 diferenţe majore între stres şi anxietate pe clickpentrufemei.ro