Articol publicitar

Top 6 cele mai performante scaune auto pentru copii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
scaun auto

Scaunele auto pentru copii trebuie să îndeplinească o serie de standarde specifice acestora astfel încât să asigure întreaga protecţie pe care orice părinte şi-o doreşte pentru copilul său.Preţul de achiziţie al scaunului este mai puţin important când pui siguranţa acestuia pe primul loc, însă poate fi o variabilă destul de importantă dacă nu-ţi permiţi compromisuri financiare foarte ridicate.

Cu toate acestea, piaţa scaunelor auto pentru copii a evoluat în timp astfel că, în zilele noastre, vei găsi vaste opţiuni în magazine dintre care cel puţin un scaun auto copii se va dovedi a fi alegerea perfectă pentru familia ta. 

Ţinând cont de aspectele care caracterizează un scaun prin alocarea a câteva minute de analiză a modelelor care ţi-au atras atenţia, vei reuşi garantat să găseşti şi să investeşti în cel mai bun scaun. Bineînţeles, dacă îţi doreşti performanţe mai vaste, va trebui să investeşti mai mult. Astfel, prin intermediul materialului de astăzi îţi vom prezenta câteva dintre cele mai populare scaune auto pentru copii, avantajele şi caracteristicile acestora, cât şi motivele pentru care să le iei în considerare.

De ce să investeşti într-un scaun auto performant pentru copii

Chiar dacă ai fi tentat să consideri că într-un scaun auto pentru copii auto performant este înglobată o tehnologie de ultimă generaţie, acest lucru este parţial greşit. Acest scaun nu înseamnă că te scuti de la o serie de cheltuieli extra precum necesitatea unei camere video prin intermediul căreia îţi vei putea supraveghea copilul în timp real. Însă, materialele din care aceste scaune sunt confecţionate sunt de o calitate mult mai bună, iar sistemul de protecţie este cu mult mai avansat. 

Deseori aceste scaune sunt mai ergonomice şi mai compacte, iar utilizatorii, respectiv părinţii, le pot manevra cu mai multă uşurinţă şi să câştige mai mult spaţiu liber în maşină fără a omite grija faţă de copil. 

Şi, cum din păcate unele incidente rutiere nu pot fi prevenite, prin intermediul unui astfel de scaun poţi oferi o protecţie mult mai ridicată celei mai importante fiinţe în viaţa ta, aspect ce nu poate fi măsurat din punct de vedere financiar.

Scaunele performante vin însoţite de mai multe funcţii precum sistemul de rotire la 360 grade care-ţi permite să poziţionezi scaunul după preferinţe (cu direcţia faţă sau spate), cu protecţie laterală şi protecţie de spate extinsă, în timp ce materialele din care sunt confecţionate vor fi de o calitate mult mai bună.

Singurele lor dezavantaje se referă la preţul mai ridicat şi la greutatea acestora care, datorită materialelor premium fac manevrarea mai dificilă. Însă, dacă nici bugetul nu reprezintă o problemă şi nici nu deţii mai multe automobile între care să trebuiască să schimbi periodic scaunul, atunci acest aspecte nu vor reprezenta o problemă pentru tine. 

Cum se diferenţiază un scaun performant de unul standard?

În general, scaunele premium au un design extrem de similar cu cele standard sau cu versiunile mai accesibile disponibile pe piaţă. 

Un plus, după cum menţionam şi anterior, îl reprezintă materialele mai durabile, posibilitatea de a le ajusta pe orice direcţie doreşti, conform nevoilor şi dorinţelor personale, cât şi în funcţie de modalitatea în care copilul se va simţi cel mai confortabil. În timp ce modelele uzuale includ posibilitatea de reglare în 3 respectiv 5 poziţii, aceste sisteme performante te pot ajuta inclusiv să stabileşti modalitatea de ajustare chiar şi până la 12 poziţii.

Totodată, majoritatea scaunelor de masina detin integrat si sistemul Isofix, unul dintre cele mai populare sisteme de siguranţă la capitolul scaune de copii pentru maşină. Specialiştii atrag atenţia însă la acest aspect, deoarece sistemul Isofix este diferit realizat pe Europa spre deosebire de cel din America. Acest sistem poate fi utilizat doar dacă maşina dumneavoastră este compatibilă cu sistemele de acest tip. Iar dacă deţineţi un automobil fabricat în America trebuie să acordaţi o atenţie deosebită sistemului deoarece există riscul ca acesta să nu se potrivească cu scaunele de maşină pentru copii prezente şi comercializate în UE. 

Astfel, ele te vor impresiona prin fiabilitatea lor deplină care reflectă şi preţurile pe măsură. 

În general, la agerea unui scaun de maşină pentru copii se va ţine cont de aceleaşi lucruri ca şi în cazul unui scaun standard, respectiv tipul acestora, punctele de prindere, materialele din care sunt realizate, omologarea scaunului, grupa de vârstă şi greutatea copiilor etc.

Cât costă un scaun auto performant pentru copii?

Cele mai performante scaune auto pentru copii se adresează oricărei grupe de vârstă, existând scaune adecvate atât pentru copiii nou-născuţi, cât şi pentru copiii cu vârsta de până la 12 ani. Aşadar, vei găsi variate opţiuni indiferent de categoria la care se încadrează copilul tău. 

Cele mai accesibile scaune auto performante pentru copii pot depăşi bugetul de 1000 lei şi pot atinge inclusiv suma de 2000-3000 lei. 

Bineînţeles, în mediul online ai posibilitatea de a găsi mai multe opţiuni şi modele de scaune, implicit oferte diverse prin intermediul cărora să alegi un scaun de top, dar la un preţ mult mai redus. 

Cel mai bun scaun auto va corespunde întotdeauna nevoilor copilului tău, astfel că acesta este principalul lucru de care să ţii cont în alegerea scaunului de maşină. 

TOP 6 cele mai performante scaune auto pentru copii

Cu cât vei zări mai multe opţiuni de scaune, cu atât alegerea îţi va fi mai dificilă. De aceea am realizat un top aleatoriu a 6 modele de scaune auto copii pe care să le treci în revistă şi care să te ajute să te orientezi cu uşurinţă către modelul cel mai optim pentru tine şi copilul tău. 

Cele mai populare mărci din România la capitolul performanţe aparţin brandurilor Britax şi Axkid, astfel că ele vor domina lista noastră de sugestii de astăzi. Bineînţeles, asta nu înseamnă că nu există şi alte opţiuni demne de luat în considerare şi pe care le poţi găsi tot online sau în magazinele fizice, respectiv în showroom-ul evoMAG. Iată care sunt selecţiile noastre.

Scaun auto Britax Romer DUALFIX i-SIZE (Negru/Albastru)

Scaunul auto Britax Romer DUALFIX i-SIZE ne-a impresionat în primul rând prin sistemul rotativ la 360° care-ţi permite să-l roteşti oricum doreşti, în orice direcţie.

Dimensiunile lui compacte îţi permit să-l ajustezi şi să-l orientezi în orice poziţie, fie cu faţa către şofer, fie cu faţa către scaunele automobilului. 

Scaunul auto este echipat şi cu o bară de recul care oferă mai multă stabilitate şi flexibilitate în poziţionarea optimă a scaunului.

Dispune de un sistem cu protecţie superioară, cât şi sistem pivotant, astfel încât punctele cheie precum gâtul şi capul să poată fi poziţionate într-o poziţie confortabilă şi neriscantă în ceea ce priveşte sănătatea acestuia.  

Sistemul de siguranţă este prevăzut în 5 puncte şi poate fi utilizat cu succes până la vârsta de 4 ani atâta timp cât copilul corespunde standardului de greutate. 

Scaun auto Britax DUALFIX I-SIZE, 0-4 ani (Grey Marble)

Orientat spre acoperirea nevoilor şi pentru asigurarea siguranţei începând din prima zi de viaţă şi până la 4 ani este şi modelul DUALFIX I-SIZE.

Acesta este realizat după un mecanism care corespunde celor mai ample standarde de origine germană şi vine cu proprietăţi similare scaunului de maşină prezentat anterior.

Scaunul Britax Dualfix integrează de asemenea sistemul de rotire la 360° ce oferă fiabilitate absolută. Dimensiunile reduse ale acestui scaun îl transformă în alegerea perfectă chiar şi atunci când trebuie să împărţiţi parcarea cu alte persoane iar spaţiul pentru introducerea şi ajustarea scaunului în maşină este foarte limitat. 

Scaunul este dotat cu aripi laterale moi, o tetieră ajustabilă scaun cu spătar ce menţine o poziţie corectă a corpului, a capului şi a gâtului, dar nu lipseşte husa lavabilă, perniţele toracice din neopren pentru un plus de confort şi siguranţă, un picior de sprijin ajustabil pe înălţime prevăzut cu indicator etc.

Scaun auto Axkid Rekid (Albastru)

Şi cei de la Axkid te pot impresiona prin modele ideale şi ergonomice de scaunde de maşină pentru copii. 

Scaunul Rekid este prevăzut cu sistem de fixare Isofix şi scaun tip rear facing, care fac mecanismul de prindere mai uşor, dar şi mai sigur pentru copiii din intervalul de greutate 9-25 kg, respectiv intervalul de vârstă 9 luni-7 ani şi care ating înălţimea de până la 125 cm. 

Tetiera este prevăzută de această dată cu un sistem de reglare automat şi 7 poziţii, dar scaunul este prevăzut şi cu o centură cu sistem de fixare în 3 puncte.

Scaunul acesta a fost testat atât conform standardelor europene, obţinând omologarea necesară pentru certificarea siguranţei, dar şi la nivel individual, reuşind să treacă cu succes o serie de teste ample. 

Acest scaun dispune şi de un sistem de “frânare” şi de numeroase centuri adiţionale care să asigure un confort şi o siguranţă deplină.

Scaun auto Britax DUALFIX M i-SIZE, 0-4 ani (Wine Rose)

Tot de calitate germană acreditată este şi modelul M i-SIZE de la Britax Dualfix conceput special pentru intervalul 0-4 ani.

Scaunul a obţinut o notă majoră la testele individuale şi la cele europene de 2.1, o notă care le-a adus o distincţie pentru performanţele şi designul acestuia.

Veţi fi impresionat de sistemul 360° care vă oferă posibilitatea de a-l ajusta pe orice poziţie doriţi, în funcţie de nevoi şi preferinţe, dar şi de ergonomia şi de dimensiunile compacte care transformă acest scaun de copii în alegerea ideală pentru orice tip de automobil, chiar şi pentru cele mai compacte.

Piciorul ajustabil pe înălţime nu doar că facilitează ajustarea scaunului până la nivelul adecvat caracteristicilor corporale ale copilului, dar totodată previne înclinarea scaunului ăn caz de accident, asigurând o protecţie de top.

Scaun auto Britax Advansafix I-size, 9-36 kg (Cool Flow Silver)

Britax Advansafix dispune de o altă distincţie de top mulţumită caracteristicilor acestora şi a rezultatelor de top pe care le-a obţinut în cadrul numeroaselor teste de calitate, dar introduce pe piaţa europeană şi un nou sistem de omologare care face acest scaun ideal pentru copiii cu o dezvoltare normală şi acerbă, cu înălţimea cuprinsă între 70-150 cm şi vârsta 15 luni-12 ani.

Poate fi utilizat în două moduri, respectiv prin intermediul centurii cu fixare în 5 puncte până la atingerea greutăţii de 21 kg şi cu sistemul XP-PAD, un sistem mult mai sigur faţă de orice alt sistem de siguranţă de pe piaţă, când aceştia depăşesc greutatea aferentă.

Spre deosebire de celelalte modele Britax prezentate până în prezent, acest scaun auto pentru copii poate fi poziţionat exclusiv cu faţa spre direcţia de mers, respectiv cu faţa către scaunul şoferului, dar nu lipsesc protecţiile avansate laterale, corpul robust cu burete şi margini rotunjite, o tetieră şi un ham reglabil cu formă ergonomică şi pentru protecţia în cazul unui impact lateral.

Bineînşeles, funcţiile acestui model sunt nenumărate. Aşadar, şi acest model vă va impresiona cu cea mai mare uşurinţă, dar va oferi mai presus de toate o siguranţă absolută în trafic.

Scaun auto Axkid Minikid 2.0 (Rosu/Negru)

Minikid 2.0 de la Axkid se adresează tuturor categoriilor de copii, făcând ieşirile cu maşina mai plăcute şi mai sigure ca niciodată. 

Este unul dintre cele mai bine vândute modele ale anului 2015, care şi-a păstrat popularitatea şi funcţiile chiar şi în prezent, fiind una dintre primele alegeri ale părinţilor care-şi permit să investească într-un scaun auto premium pentru copii.

Scaunul ergonomic poate fi utilizat pentru categoria de vârstă 6 luni-7 ani şi greutatea maximă de 25 kg, dispunând de un sistem de reglare în 7 poziţii şi cu înclinare în direcţia de mers a şoferului.

Scaunul este certificat conform standardelor R44/04, fiind considerat unul dintre cele mai bune scaune auto raportat la calitate şi preţ.

Protecţia sporită asigură siguranţa copilului din toate unghiurile, mecanismul fiind realizat din materiale durabile şi uşoare care le permit inclusiv părinţilor să-l monteze cu uşurinţă.

Nu lipseşte nici husa lavabilă uşor de detaşat care va fi o adevărată uşurare pentru momentele în care cel mic varsă diferite alimente, făcându-ţi mentenanţa mai uşoară.  

Aşadar, atât când vorbim de scaune auto clasice, dar şi când vorbim de modelele premium, ai posibilitatea de a alege dintr-o gamă extrem de variată de modele care să corespundă întru tocmai necesităţilor tale. 

La evoMAG vei găsi numeroase oferte şi modele de scaune pe care să le asociezi cu nevoile copilului tău: scaun  auto rotativ cu isofix,  inaltatoarelor auto pentru bebelusi si copii,  carucioare copii.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite