Suedezii au „botezat” masturbarea feminină: cum se numeşte şi care este organul care i-a inspirat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cuvântul ales aminteşte de importanţa clitorisului în plăcerea sexuală feminină.FOTO Arhivă Adevărul
Cuvântul ales aminteşte de importanţa clitorisului în plăcerea sexuală feminină.FOTO Arhivă Adevărul

Un grup de educaţie sexuală din Suedia a reuşit, după luni de analizat propuneri, cu un nume pentru masturbarea feminină.

Masturbarea feminină a primit din partea Asociaţiei Suedeze de Educaţie Sexuală un nume: „klittra”. Organizaţia care promovează viziunile deschise şi pozitive asupra sexului şi problemelor în relaţii a ales cuvântul care defineşte masturbarea feminină abia luna aceasta, analizând cu atenţie propunerile primite încă din luna noiembrie, când a dat startul sondajului. 

Din sute de sugestii, grupul a ajuns la 40 de preferate, iar apoi a redus încă numărul lor până la trei. După „klittra”, cele mai apreciate nume pentru masturbarea feminină au fost „pulla” şi „runka”. Cuvântul câştigător a avut însă un avantaj, amintind de importanţa clitorisului în plăcerea sexuală feminină.

„Dacă e să privim în spate, în trecut, vom constata că sexualitatea femeilor şi masturbarea feminină au fost dintotdeuna un tabu. Din partea lor nimeni nu se aşteaptă la aceleaşi dorinţe sau stări de excitaţie pe care le au bărbaţii, ceea ce se reflactă şi în lipsa unei denumiri pentru masturbare. Mulţi au impresia că acest act este foarte comun în rândul bărbaţilor, că femeile nu o fac la fel de des. Dacă nu avem un cuvânt pentru masturbarea în cazul femeilor, cum să vorbim despre asta?”, a declarat un reprezentant al Asociaţiei Suedeze de Educaţie Sexuală, grup care urmează să înceapă o campanie pentru intruducerea cuvântului „klittra” în următorul dicţionar oficial suedez.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite